BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Harry Potter markasının son filmini yapmak

Harry Potter serisinin son filmi vizyona girerken, yapımcı ve yönetmenler dünyanın en başarılı film serisini anlatıyor.

Abone ol

Harry Potter serisinin son filmi vizyona girerken, yönetmen ve yapımcılar, dünyanın en başarılı film serisini nasıl sona erdirdiklerini anlatıyor. Peki ya Warner Bros stüdyolarının bundan sonrası için planı ne?

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları kitabının bir bölümünün adı Yedi Potter'lar.

Eğer Harry Potter filmleriyle ilgili bir kitap yazılırsa, herhalde bir bölümünün adı Üç David olacaktır.

Yapımcılar David Barron ve David Heyman ile yönetmen David Yates, serinin son dört filminin yaratımından sorumluydu.

Şimdi ise Harry Potter ve Ölüm Yadigarları filminin ikinci bölümü vizyona girerken, JK Rowling'in yarattığı sihirbaz karakteri olmadan yaşamaya alışıyorlar.

Başından beri filmlerin üretiminden sorumlu olan Heyday Films yapım şirketinin sahibi Heyman, "12 yıldır bu işi yapmak büyük şanstı" diyor ve ekliyor: "Bir yapımcı için bu çok büyük bir istikrar."

Filmler, dünya çapında 6,4 milyar doları aşkın gelir elde ederek James Bond ve Yıldız Savaşlarını da geçti, şimdiye kadarki en karlı film serisi oldu.

Filmin maddi kaynağı ise Warner Bros tarafından karşılandı.

Heyman, 2001 yılında yapılan ilk filmin başarısının ilişkiyi daha kolay hale getirdiğini söylüyor.

Heyman, "Warnerlar da başlayana kadar tüm stüdyolar gibi oldukça sıkıydı. Ancak bütçeyi aşmadığınız sürece, filmi yapmanıza izin veriyorlar." diyor.

Bundan sonra ne olacak?

Ölüm Yadigarları'nın yönetmeni David Yates, Heyman'ı Harry Potter'ın beyaz perdedeki "gardiyanı" olarak tanımlıyor.

Yates, "Zümrüdüanka Yoldaşlığı'na başladığımda, David'in çok hassas olduğu alanlar vardı. Ne yapıp yapamayacağım konusunda tartışır ve müzakere ederdik. Birbirimizle olan güven ilişkimiz geliştikçe işler kolaylaştı" diyor.

Yapımcı David Barron ise, Yates'in kendisini bütçenin sınırları içinde tuttuğunu söylüyor.

Sekiz Harry Potter filminden son dördünün yönetmenliğini yapan Yates, filmlerin bitmesiyle "biraz düşüş" yaşayabileceğini söylüyor.

Peki son 10 yıldır önemli ekmek teknelerinden olan Potter filmlerinin sona ermesi Warner Bros stüdyolarını nasıl etkileyecek?

Yapımcı David Barron, stüdyonun ayakta kalacağını ifade ediyor: "Eminim bir film daha olsa mutlu olurlardı ancak izleyicilerin hoşuna gidecek başka bir sürü malzemeleri olduğunu düşünüyorum."

Warner Bros'un 2012'de vizyona sokacağı filmler arasında Superman ve Peter Jackson'un Hobbit filmleri var.

Barron JK Rowling'in yeni Harry Potter kitapları yazacağını düşünmüyor ancak Potter filmleriyle bir araya gelen üç David'in tekrar birlikte çalışabileceği kanısında.

"Bir psikolojik gerilim ya da kovboy filmi yapabiliriz. Eğer iyi karakterler üzerine kurulu bir malzeme olursa, hepimiz ilgileniriz." diyor Barron.

Heyman da Potter filmlerinin sona erdiğini ancak markanın devam ettiğini söylüyor.

"Şimdiden DVD'nin tanıtımının nerede yapılacağını tartışıyorlar ve Warner'lar bu serinin koleksiyonunun sunumu üzerine çalışacaktır" diyor Heyman ve ekliyor: "Eminim Potter buluşmaları da yapılacaktır..."