BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

Hapsedilen engelli kız yanarak öldü

Eve hapsedilen zihinsel engelli kız elektrik sobasının devrilmesi sonucu yanarak hayatını kaybetti.

Abone ol

İstanbul Kağıthane'deki bir evde elektrik sobasının devrilmesi sonucu çıkan yangında, odaya kilitlendiği öne sürülen zihinsel engelli genç kız hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Gürsel Mahallesi Doğan Dere Çıkmazı Sokak'taki bir evde, elektrik sobasının devrilmesi sonucu yangın çıktı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Şişli itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürürken, dışarıda olan ve telefonla olay yerine çağrılan ev sahibi Melek Susam (54), dairenin kapısını açarak 17 yaşındaki zihinsel engelli kızı Selda Susam'ı dışarı çıkarmaya çalıştı. Alevlerin büyümesi üzerine başarılı olamayan Melek Susam, görevlilerce dışarı çıkarıldı.

Söndürme çalışmaları sırasında genç kızın bulunduğu odaya ulaşan itfaiye ekipleri, zihinsel engelli kızın yanarak hayatını kaybettiğini tespit etti.

Kızının öldüğünü öğrenince sinir krizi geçiren Melek Susam, ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Polis, olayı duyarak eve gelen baba Rıza Susam'ın bilgisine başvurdu.

Elektrik faturasını yatırmak için evden çıkan Melek Susam'ın, zihinsel engelli kızı Selda Susam'ı kontrol altında tutmak için odaya kilitlediği öne sürüldü.

Yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülürken, binada büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.