BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.398,90
HABER /  GÜNCEL

Hapisten kurtaran fotoğraf!

Yanda görülen bir düğün fotoğrafı gibi görülebilir ama o kadar basit değil. Bu fotoğraf bir kişiyi hapisten kurtardı...

Abone ol

Samsun'da geçen yılın Kasım ayında ortaya çıkan gizli tanık, 14 yıl önce öldürülen 28 yaşındaki Mehmet Özkan'ın katilini gördüğünü anlatırken, “Burnundaki yara izini unutmuyorum” dediği zanlının 58 yaşındaki Cemal Özdamar olduğunu iddia etti.

Tutuklanan Özdamar suçsuz olduğunu mahkemeye sunduğu üzerinde tarih bulunan düğün fotoğrafları ile kanıtladı. İfadesinde, “Cinayet, 1994'de işlendi. Ben 1995 yılında evlendim. Görüldüğü gibi burnumda iz yok. Bugün görülen iz 1998 yılında geçirdiğim kaza sonrası meydana geldi” dedi.

MEHMET ÖZKAN TABANCAYLA VURULDU

Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 1994 yılı Şubat ayında meydana geldi. Mehmet Özkan evinin önünde tabanca ile vurularak öldürüldü.

Cinayetin ardından soruşturma başlatan polis, katil zanlısının kim olduğu bilgisine ulaşamadı. Dosya, ‘faili meçhul' olarak tozlu raflara kaldırılırken, geçen yılın Kasım ayında ortaya çıkan bir kişi vicdan azabı çektiğini, cinayeti gördüğünü söyleyip polise gitti.

[PAGE]

GİZLİ TANIK TEŞHİS ETTİ

Koruma Kanunu' kapsamına alınan ve ‘Mehmet Kara' kod adı verilen gizli tanık fotoğraflardan Cemal Özdamar'ı teşhis etti. Bunun üzerine Özdamar tutuklandı. Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan gizli duruşmada dinlenen Kara, şöyle dedi:

Mehmet Özkan'ı sürekli rüyamda görüyorum. Bana ‘Sen beni vuranı gördün. Niye anlatmıyorsun’ diyordu. Bunun üzerine karakola giderek ifade verdim. Olay günü uzun boylu, kıvırcık saçlı ve burnunda yara izi olan bir kişi bizim zili çaldı. Kapıyı açtım, ‘Özür dilerim yanlış zile basmışım’ dedi. Kapıyı kapadım. Kısa süre sonra silah sesi geldi. Hemen dışarı çıktı. Mehmet Özdamar'ı yerde kanlar içinde gördüm. Sanığı önce fotoğraftan ardından canlı teşhis ettim.”

[PAGE]

DÜĞÜN FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ

Bugün yapılan duruşmada, gizli tanığın ifadelerini kabul etmeyen Cemal Özdamar, “Ben ölen kişiyi hiç tanımam. Öldürmem içinde sebep yok. Gizli tanık olay günü burnumda yara izi olduğu söylüyor. Sanırım beni de bu yaradan teşhis etti. Ancak, burnumdaki yara 1998 yılında aşırı alkollü bir şekilde evime çıkarken merdivenlerde düştüm ve burnumu kırdım. Bu yüzden iz kaldı. Olay yıllarında ve daha sonraki yıllarda burnumda yara izi yoktur” dedi.

Cezaevinde 3 aydan bu yana bulunan Cemal Özdamar’ın avukatı Suat Uzun ifadenin ardından üzerinde 17 Aralık 1995 tarihi bulunan düğün fotoğraflarını mahkemeye kanıt olarak verip, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Fotoğrafları inceleyen mahkeme heyeti sanığın tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi. Avukat Uzun, gizli tanık hakkında iftira ve yalan tanıklık suçlarından şikayette bulundu.