BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  SPOR

Trabzondan Yanala destek

Trabzonspor Yönetim Kurulu, teknik direktör Ersun Yanal ve ekibini tüm camianın destek verdiğini açıkladı.

Abone ol

Trabzonspor Yönetim Kurulu, teknik direktör Ersun Yanal ve ekibini tüm camia gibi kendilerinin de başarılı olarak gördüğünü ve planlarını buna göre yaptıklarını bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün bir medya organında yer alan yönetim kurulunun sezon sonu için teknik direktör Ersun Yanal'la ilgili izleyeceği tavır ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın yakın çevresi kanalıyla Şenol Güneş'i kulübe empoze etmeye çalıştığı yönündeki haber üzerine bir açıklamada bulunulduğu belirtildi.

Söz konusu haberde yer alan teknik direktör Ersun Yanal'ın sözleşmesiyle ilgili rakamlar ve üretilmeye çalışılan komplo teorilerinin tamamının gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, ''Yönetim kurulumuzun göreve geldiği günden bu yana son derece uyumlu bir çalışma süreci geçirdiği Ersun Yanal ve ekibini tüm camia gibi bizler de başarılı olarak görmekte ve planlarımızı buna göre yapmaktayız. Takımımızın zirvede bulunduğu, gerek futbol ve mücadele, gerekse de toplumsal destek anlamında taraflı tarafsız herkesten övgü aldığı bugünkü süreçte farklı spekülasyonlar yaratıp gündemi değiştirme çabalarını iyi niyetli olarak görmemiz mümkün değildir'' denildi.

Açıklamada, Turkcell Süper Lig'de yer alan 18 takımın teknik direktörünün 13'ünün sözleşmesi Mayıs ayı sonunda dolarken sadece Trabzonspor'da görev yapan teknik adamın durumunun tartışılmaya açılmaya çalışılmasının asıl amacının kaos yaratmaya yönelik olduğunun apaçık ortada olduğu savunularak, şu ifadelere yer verildi:

''Teknik direktörümüz Yanal ile sürekli görüşme halinde olan yönetim kurulumuz, sözleşme konusunda makul bir zaman zarfında değerlendirme yapma teklifini getirmiş, lig yarışının yoğun bir tempoda devam ettiği şu günlerde konsantrasyonunu tamamen takım üzerinde yoğunlaştırmış teknik direktörümüzden de olumlu karşılık almıştır. Gerçekler bu yöndeyken ayrıca ne eski teknik direktörümüz Şenol Güneş'in bu yönde bir beklentisi ne de bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak'ın yönlendirmesi söz konusudur.

Trabzonspor takımı camiasıyla bütünleşmiş bir ortamda yoluna devam ederken daha önce de olduğu gibi elbette birileri tarafından yaratılacak suni gündemlerle engellenmeye çalışılacaktır. Bu doğrultudaki tavırları kınıyor, tüm taraftarlarımızı bu tarz söylemlere itibar etmeden, gerekli bilinçle kulübüne sahip çıkmaya devam etmeye çağırıyoruz.''