BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Arınç Manisada açılış yaptı

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Manisa'da bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu.

Abone ol

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Yağcılar beldesinde yaptırılan Nebahat Ölmezoğlu İlköğretim Okulu ve bahçesindeki Çanakkale Anıtı'nın açılış törenine katıldı.

Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesinde bulunan Yağcılar beldesinde yaptırılan Nebahat Ölmez İlköğretim Okulunun açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Okulu yaptıran hayırsever Nebahat Ölmezoğlu, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere, çok okumalarını ve çalışmalarını öğütledi.

Ölmezoğlu, 32 yıl kendisinin ve 39 yıl da eşinin öğretmenlik yaptığını, bu süreçteki tasarrufları sonucu okulu yaptırdıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Yağcılar'la hiçbir ilişkim yok, ama bana okul yapılabilecek yerler arasında en çok okula ihtiyacı olan yerin burası olduğunu söylediler, ben de burası için karar verdim. Yalnız başına yapılamayacak iki şey vardır, birisi vatan savunması, diğeri ise eğitimdir. Bu yüzden Atatürk iki bakanlığın isimlerinin başına 'milli' kelimesini koymuştur. Bunlar Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıklarıdır.''

Ölmezoğlu, okulun bahçesine, Yağcılar'dan Çanakkale Savaşı'na katılan 52 kişiden 51'inin şehit, diğerinin de gazi olması nedeniyle Çanakkale Anıtı yaptırıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu anıt, onlar için dikilmiştir. Her gün bu anıta bakarak, atalarımızın bu ülkeyi hangi şartlarda bize emanet ettiklerini düşünün, hatırlayın ve ibret alın. Her gün bu anıta bakarak, 1 metrekareye 6 bin mermi düştüğünü, 300 metrekarelik bir tepe için iki gece savaşıldığını, her metrekareye 50 şehit verildiğini hatırlayın. Bu Yağcılar için bir gururdur.''

Bülent Arınç ise en büyük servetin çocuklar olduğunu, onların eğitimlerinin güvenceleri altında bulunduğunu ifade ederek, son yıllarda eğitim alanında çok olumlu adımlar atıldığını kaydetti.

Bu arada, törene geç katılan AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi'nin yerine bir vatandaş oturdu. Tören alanına gelen Çerçi bir süre ayakta kaldı. Bunun üzerine Bülent Arınç'ın danışmanının devreye girmesi sonucu Çerçi'nin yerine oturan yaşlı vatandaş yerinden kaldırıldı. Daha sonra Çerçi, protokoldeki yerini aldı.