BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Hapisaneden helikopterli firar

Belçika'nın Liege bölgesindeki Lantin hapishanesinde tutuklu bulunan bir mahkum, helikopterle firar etti.

Abone ol

Yapılan ilk resmi açıklamalara göre, Eric Ferdinand (31) isimli Fransız tutuklu, bugün öğleden sonra, mahkumların havalandırma saatinde hapishane avlusuna inen bir helikoptere binerek firar etti. Yetkililer, Liege?deki Saint Trond alanına gelen iki kişinin turistik amaçla helikopter kiraladığını, havalandıktan sonra pilotu silah zoruyla hapishane avlusuna yönlendirdiklerini bildirdi.

Hapishane avlusunda 80 kadar tutuklu ve mahkum arasına zor bir manevrayla inen helikopter, Ferdinand'ın binmesinin ardından, ''gardiyanların şaşkın bakışları önünde'' havalandı. Şok halinde bulunan helikopter pilotu ''yolcuların'' hapishanenin birkaç yüz metre uzağında indiklerini bildirdi.

Sahtecilik ve hırsızlık gibi suçlar işlemiş olan Ferdinand'ın birkaç ay önce İspanya'nın Gerone bölgesindeki bir hapishaneden firar ettiği, birkaç hafta önce Belçika'da yakalandığı ve İspanya'ya iadesinin öngörüldüğü belirtildi.

Belçika Adalet Bakanı Laurette Onkelinx, firar olayında şiddete başvurulmamış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederken yoğun aramaların sürdüğünü bildirdi.