BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,40
HABER /  GÜNCEL

Hapis kararı için kim ne dedi?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklanması ardından camiadan ilk yorumlar gelmeye başladı.

Abone ol

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanması futbol camiasına bomba gibi düştü. Bir haftadır gözaltında tutulan Yıldırım'ın tutuklanmasına ise yorumlar gelmeye başladı.

İşte camiadan ilk yorumlar...

Sabah Gazetesi Spor Yazarı Gürcan Bilgiç: Bundan sonraki beklentimiz savcının elindeki delilleri Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na ne zaman göndereceği yönünde. Çünkü Federasyon Başkanı Aydınlar'ın süreç ile ilgili çok net bir açıklaması vardı. Bir karar almak için delilleri görmeden hareket edemeyeceklerini söyledi. Önemli olan iddianamenin hazırlanmasından önce bu delilin federasyona götürülmesi çünkü süreci hızlandıracak hamle bu iddianamenin en erken 1 aydan önce hazırlanamayacağı 2-3 ayı bulabileceği araya adli tatil girebileceği ilk duruşmanın ocaktan önce görülemeyeceği hep söylentiler arasında yer alıyor.

Bu süreçte Süper Lig, ne olacak Bank Asya ne olacak,ikinci dalgası var mı başka külupler içerisine giriyor mu gibi bir sürü söylenti var. Aziz Yıldırım'ın tutuklanması Fenerbahçe camiasının en son beklediği bir olaydı. Herkes bir umutla Başkanın hakim karşısına çıkma aşamasında farklı bir karar alınmasını bekliyordu. Ama olmadı Bu tutuklama kararı Fenerbahçe Yönetimi'nede durumu yeniden değerlendirme gereği getiriyor. Ama şu noktada benim en çok üzüldüğüm şey gazeteci arkadaşlarımıza yapılan tacizlerdir. Bu işin günahı basına çıkartılmak isteniyor.

Sağduyulu olmak gerekmektedir. Futbol Federasyonu'nun yargılanma süreci devam ederken bir karar almasını doğru bulmuyorum. Statükonun devam etmesi hem Türk futbolu hem Fenerbahçe'nin diğer kulüpler için daha iyi olacaktır.

TUTUKLAMA BEKLENEN BİR SONUÇTU...

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Esat Yılmaer: Sayın Aziz Yıldırım'ın tutuklanması beklenen bir sonuçtu. Çünkü polisin hazırladığı iddianamelerde hep bir suç ileri sürülmüştü bunun çerçevesinde bu işin tutuklamaya kadar gideceği belliydi. Şuanda kesin bir yorum yapmak için hala çok erken olduğunu düşünüyorum. Elbette futbolumuzun geldiği bu durum Fenerbahçe'nin içine düştüğü durum son derece üzücü. Fenerbahçe taraftarının bu dönem içinde son derece sakin davranması lazım. Bugün basın mensuplarına yapılan saldırıları hiç bir şekilde kabul edemeyiz. Basın bugüne kadar polisin kendisine verdiği bilgileri yayınladı ve değerlendirdi. Basını suçlu ve günah keçisi ilan son derece yanlış. Bu süreci sakinlikle bekleyip geçirmek lazım ondan sonra yargının kararıyla gerekli adımlar atılacaktır.

15 Temmuz'a kadar Avrupa Kupaları'na bir takım bildirmek durumunda Futbol Federasyonu. Henüz bir karar verilmediğine göre mevcut statiği uygulayabilir ya da UEFA ile yapılan anlaşma sonucu Fenerbahçe'nin durumunu askıya alabilir. Ancak ondan sonra Lig'in başlamasına daha bir süreç var bu süreci iyi değerlendirmek gerekir. Şu anda yapılacak ilk şey Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'na katılmasına onaylayamayabilir bir geçici kararla. Ondan sonra iddianame belirlenip deliller ortaya çıktıktan sonra Futbol Federasyonu bir karar verecektir. Fazla aceleci olmaya gerek yok diye düşünüyorum.

ŞİKE SORUŞTURMASI MARKA DEĞERİMİZİ YÜKSELTECE

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan: Şike soruşturmasının ilk sırasında bulunan kişiydi Aziz Yıldırım. Hem şike konusunda hem de örgüt konusunda suçlamalar vardı. Uzun bir süreç oldu sağlık sorunları nedeniyle hastaneye gidip gelindi. Bugün uzun bir sürecin sonucunda tutuklama kararı verildi. Ben bu olayın Türk futbolu adına milat olduğunu düşünüyorum. Çünkü yıllardır ben Türk futbolunun kirlendiğini düşünüyordum. Gördüğümüz gibi Türk futbolunun nasıl kirlendiği bu soruşturma kapmasamında ortaya çıktı. Artık biz bu milattan sonra Türkiye'de temiz bir futbol oynanıyor artık kirden şikeden arınmış Türk futbolu olduğunu söyleyerek marka değerimizi yükselteceğiz.

Spor yazarı Faik Gürses: Samimi olarak söylemem gerekirse bir şok içerisindeyim. Eğer bu fatura Fenerbahçe'ye çıkıyorsa benim kafama takılan maçlar var mesela bir Beşiktaş-Rize maçı, Ankaragücü-Galatasaray maçı, Ankaragücü-Bursaspor maçı daha bunun gibi bir sürü maç var. Ufukta şu gözüküyor gibi geliyor. Bileğinin hakkı ile şampiyonluğu kazanmış takımlar vardır ama bu dosya açıldıysa geriye doğru da dosya açılması lazım. Eğer adaletli bir ülke isek bu takımlarında maçlarına bakılması lazım. Şimdi Fenerbahçe'yi idama mahkum ettin dosya kapanıyor mu. Benim kafama takılan bir oyuncu var herkesin içerisinde Ferrari'nin elinin tersi ile Lugano'ya vurması bana çok manidar geliyor. O gün ki telefon kayıtları incelensin. Yani alacaksa ceza o zaman bütün takımların alması lazım. Çıkar Fener'i idama mahkum et sonra temiz sayfa açalım geçmiş zaten kirli. Burada birşey olması lazım yeni Federasyon elinde saatli bomba ile dolaşıyor.

FENERBAHÇE'NİN TEK TESELLİSİ

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Sabah Gazetesi muhabiri Deniz Derinsu: Kadıköy'de Fenerbahçeli taraftarlar ikiye ayrıldı. Bir grup stadın önüne gitti, bir grup köprü yoluna çıktılar köprüye doğru yürümeye çalışıyorlar nereye kadar giderler onu zaman gösterecek. Türk spor tarihinde bir ilk yaşandı. Türkiye'nin en büyük spor kulübünden birinin başkanı tutuklandı. Çok büyük bir kriz yaşanıyor. Bu iş büyük tehlikelere yol açabilir. Fenerbahçe camiasının elele verip sağduyulu olmasının zamanı geldi. Herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Fenerbahçe'nin bu işten daha fazla zarar görmemesi için bu şekilde öfke görüntüleri olmaması gerekir. Belki Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi gündeme gelecek artık tek teselli Fenerbahçe'nin kaldığı yerden devam edebilmesi bunun için mücadele vermek lazım.