BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,57
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çağlayan'dan şike esprisi

Bakan Zafer Çağlayan Mersin'de düzenlenen yerel futbol turnuvasında penaltıyı kaçırınca kaleciye şike uyarısı yaptı

Abone ol

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Sarıkaya Köyü'nde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Kaymakamlık Kupası Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın başlama vuruşunu yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, attığı 2 penaltıyı kaçırdı.

Çağlayan, AK Parti Milletvekili Nebi Bozkurt'un penaltı atışını gole çevirmesi üzerine kaleciye "Bu aralar şike olayları meşhur ona göre" diyerek espri yaptı.

Köy turnuvasına katılan 17 köyün muhtarına çeyrek altın ve futbol topu hediye eden Bakan Çağlayan, "Köyler arasında kaynaşma ve dostluğun gelişmesini sağlayan bu turnuvada, başta Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Sporun kardeşlik, dostluk, paylaşmak olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, "Sporcu demek bir ve beraber olmaktır. Onun için spora asla şiddet yakışmaz. Mücadelenin sonunda biri kazanacak, diğeri kaybedecektir. Bu noktada kazananı da kaybedeni de alkışlayacaksınız. Burada düzenlenen turnuvanın amacı köyler arası dostluğu ve kardeşliği pekiştirmek ve geliştirmektir. Bütün takımlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

2013 Akdeniz Oyunlarına da değinerek, Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunlarının çevre ilçeleri olan Tarsus ve Erdemli'nin de pay sahibi olacağını ifade eden Çağlayan, Erdemli'ye bu kapsamda önemli tesisler yapılacağı müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından Çağlayan, beraberinde AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Çiğdem Münevver Ökten ve AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ile Erdemli ilçesine bağlı Sarıkaya, Aydınlar ve Güzeloluk köylerini ziyaret etti.