BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Hangi illerde okullar tatil edildi?

Yurdun bir çok yerinde etkili olan kar yağışı okulları tatil ettirdi. 6 ilden tatil kararı çıktı. İstanbul'da ise veliler isyan etti.

Abone ol

Yurdun bir çok kentinde etkili olan kar yağışı eğitim- öğretimi de olumsuz etkiliyor. 6 ilde okulların tatil edilmesi kararı verildi.

İstanbul'da ise kar yağışı ve dona rağmen okullar eğitime ara vermedi. Sosyal medyada Vali Mutlu'ya yönelik tepkiler var. Bir çok servis aracı ara sokaklardaki buzlanma nedeniyle çocukları okula taşıyamadı ve yollarda kaldı.

İşte tatil kararı alan iller;

BURSA : Bursa'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu twitterdan mesaj yayınladı. Sosyal medya bunu konuşuyor? (TIKLA /OKU)




Bursa'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini artırarak devam etti. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler gece boyu tuzlama çalışması yaptı. Ankara, İnegöl-İstanbul, Gemlik, Karacabey ve Uludağ yoluna karla mücadele için ekiplerin konuşlandırıldığı bildirildi. Ekiplerin, kar yağışı devam ettiği sürece konuşlandırıldıkları noktalarda çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi. Gece boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde ise bazı köy yollarının ulaşıma kapandığı öğrenildi. Kapanan yolları açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

İSTANBUL'DA KAR TRAFİĞİ CANLI İZLEYİN


BUDO 2 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Bursa Deniz Otobüsleri(BUDO) kötü hava koşulları nedeniyle sabah saatlerindeki 2 seferini iptal etti. Bursa Deniz Otobüsleri internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ile 08.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR KAR YAĞIŞI NEDENİYLE TATİL EDİLDİ

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 12 Aralık Perşembe gününe kadar bir gün ara verildiği bildirildi.

THY İPTAL OLAN SEFERLER TAM LİSTE

DÜZCE'DE EĞİTİME KAR TATİLİ

DÜZCE'de etkili kar yağışı nedeniyle Yığılca, Kaynaşlı, Gölyaka ve Çilimli ilçelerindeki okullar bir gün süreyle tatil edildi.

BOLU'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Bolu'da iki gündür kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilirken, Bolu Valisi İbrahim Özçimen sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan bugün Bolu, Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük'te okulların kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini açıkladı.

KİLİS'TE OKULLARA KAR TATİLİ

Kilis'te, etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.
Akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı Kilis'te yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle kentin bazı bölgelerinde hasarlı kazalar meydana gelirken; ekipler yollarda buzlanmalara karşı önlem aldı. Yağış nedeniyle Kilis Valiliği'de, 11 Aralık 2013 tarihinde okulların tatil olduğunu duyurdu. Kilis Valisi Süleyman Tapsız da, okulların tatil olduğunu sosyal medya ağı Twitter'dan şöyle duyurdu: 'Yoğun kar yağışı nedeniyle Kilis'te ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edilmiştir.'

KONYA'NIN 2 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinin merkez, köy ve beldelerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması için 1 gün (Çarşamba) tatil edildiğini duyurdu.