BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sınav açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık tarafından gerçekleştirilen sınavlarda adayların siyasi ve kültürel kimliğinin değil, Diyanet İşleri Ba...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık tarafından gerçekleştirilen sınavlarda adayların siyasi ve kültürel kimliğinin değil, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan konulardaki bilgi ve deneyimlerinin esas alındığını bildirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugün Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu’nun köşesinde kaleme aldığı iddialarla ilgili olarak açıklama yapılmasına lüzum görüldüğü kaydedildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ulusal ve uluslar arası ölçekte gerçekleştirdiği hiçbir sınavda adaylara yazarın iddia ettiği türden sorular yöneltilmediği vurgulandı. Açıklamada, “Başkanlık tarafından gerçekleştirilen sınavlarda adayların siyasi ve kültürel kimliği değil, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan konulardaki bilgi ve deneyimleri esas alınmaktadır. Başkanlığımızın hizmet alanları itikat, ibadet ve ahlak alanıyla çerçevelendirilmiştir. Söz konusu iddialar Başkanlığımızın itibarını sarsmaya yönelik bir hevesten öteye geçmemektedir” denildi.
(İHA)