BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,86
ALTIN 2.389,25
HABER /  SPOR

Hangi derbi daha fazla ilgi çeker?

Ezeli rekabetin ünü FİFA'ya uzandı. Bu hafta sonu komşuda da derbi var. Forum köşesinde iki derbi maçı tartışıldı.

Abone ol

Dünya genelindeki futbolseverler, gözlerini hafta sonu Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak sezonun ilk derbisine çevirdi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde yer alan, "Hangi derbi daha fazla ilgi çeker? Fenerbahçe-Galatasaray mı?, Olympiakos-Panathinaikos mu?" konulu forum, gözlerin İstanbul derbisinde olduğunu ortaya koydu.

Bir yorumcu, Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmasının, dünyada en çok ilgi çeken derbi olduğunu iddia ederken, "Çünkü iki takımın da taraftarları çok ateşlidir" dedi.

ABD'den bir futbolsever, Atina derbisinin de eğlenceli ve çılgın olacağını, bunun inkar edilmemesi gerektiğini söylerken, dünyadaki her futbolseverin, bir de İstanbul derbisini seyretmesini istedi.

Bu yorumcu, Türk taraftarların, dünyanın başka yerindekilere benzemediğini, "Sky Sports'un büyük yorumcusu" Andy Gray'in de 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında dediği gibi, stattaki atmosferin, her futbolseverin görmesi gereken türden, inanılmaz olduğunu kaydetti.

Bahreynli bir yorumcu da bu soruya cevap vermenin hiç de zor olmadığını, ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray maçını izleyeceğini kaydetti.