BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.515,78
HABER /  POLİTİKA

Başsavcı meraklı bir kişi

Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya'nın Deniz Feneri iddianamesini istemesine Başbakan Yardımcısı Yazıcı, böyle tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yazıcı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Deniz Feneri” dosyasının bir örneğini istemesini, “AKP ile dava arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor. Sanırım Başsavcı meraklı bir kişi” sözleriyle değerlendirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Almanya’dan talep ettiği “Deniz Feneri Davası” dosyasının bir örneğini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da istemesine ilişkin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başsavcının dosyayı muhtemelen merakından istediğini dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:

“Yoksa AK Parti ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor. Sanırım başsavcı meraklı bir kişi... Türkiye’yi 6 yıldır tek başına yönetiyoruz. İyi şeyler yaptık. Siyasete standart getirdik. Siyasetin etik değerlerinin trendinin artmasına katkı sağladık. Bizim iktidarımız döneminde gerçekten çok iddialı söylüyorum; karanlık hiçbir oda yoktur. Partimizin amblemindeki ampul gibi her tarafı aydınlatma çabası içindeyiz. Bizim partimizin finansmanı hep şeffaf yapıya sahip. İnternette yayınlanıyor, herkes girip bakabilir."

AK Parti hakkındaki kapatma davası sürecini hatırlatan Yazıcı, “Türkiye 5-6 aylık bir süreç yaşadı. O sürecin bu ülke ekonomisine getirdiği bir fatura var. Türkiye bu faturayı ödetenleri sorguladığı zaman demokrasi çıtası yükselmiş olacaktır. Yatırım bütçemiz 2008’de 12 milyar dolar. O olaydan dolayı kaybımızın bazı hesaplamalara göre 20 milyar dolar olduğu söyleniyor. Böyle bir şey olabilir mi? 2001’de Türkiye bir bedel ödedi bu sorgulanamadı” dedi.