BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.429,60
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı kendini böyle savundu!

'İçinde olmasam inanmam, mutlaka bir şeyler yapmıştır bunlar derdim. Ama...' diyen Avcı 25 yıllık mesleki tecrübesiyle savunmasını yaptı

Abone ol

ODA TV davasının bugünkü duruşmasında gazeteci Ahmet Şık'ın ardından eski polis şefi Hanefi Avcı da savunmasını yaptı.

Hanefi Avcı saat 16:10'da başladığı ve yaklaşık 40 dakika süren savunmasında Haliç'te Yaşayan Simonlar isimli kitabının yazım sürecinden söz etti ve iddianamede yer alan Oda TV'nin direktifi ile kitabı Nedim Şener'in yazdığı tezlerini sert bir şekilde yalanladı.
"Odatv benim kitabımın çıktığından çok geç haberdar oldu" diyen Avcı, Barış Pehlivan'la Bilge Kaya arasında iddianamede de yer alan mesajlaşmayı kanıt olarak gösterdi.

25 YIL TERÖR İSTİHBARATI YAPTIM

"Benim meslek hayatımın 25 yılı terör istihbaratta geçti, ben böyle dosya görmedim." diyen Avcı, "İçinde olmasam inanmam, mutlaka bir şeyler yapmıştır bunlar derdim. Ama ben böyle saçmalık, uydurma iş görmedim." diye ekledi.

1986'dan beri bilgisayar kullandığını anlatan Avcı, savunmasında "Türkiye'deki ilk bilgisayar kullananlardan biriyim." dedi ve ardından davanın öncesinde delil toplama aşamasını çarpıcı bir şekilde analiz etti.

SAVUNMASINDA POLİS'İN HATALARINI SERGİLEDİ

Savunmasını sadece bir sanık olarak değil, adeta soruşturma dosyasını hazırlayan polislerin "hatalarını" ifşa eden bir uzman olarak, somut örneklerle, detaylı idari bilgilerle yapan Avcı şöyle devam etti:

"Delil ancak hukuki toplanmışsa delil olabilir. Bilgisayar delillerini toplayan bizim arkadaşlar asgari şartları yerine getirmemişler... Bu kadar hayati bir olayda olay yeri incelemesi yapıyorsunuz ama asgari şartları yerine getirmiyorsunuz... Bu deliller geçersizdir.

DURUŞMAYA BİLGİSAYAR GETİRECEĞİM

"1 saniyede 61 dosya transfer edemezsiniz. Duruşmaya bilgisayar getirip ispatlayacağım. Bunu ancak bir virüs yapabilir." diyen Avcı, ardından savunmasını daha sonra devam edeceğini söyleyerek sonlandırdı.