BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.448,33
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin Romanlar'la buluştu

Gürsel Tekin, Uludere’de meydana gelen olaydan sonra gitmek istedikleri köye 8 kilometre kala ’kusura bakmayın güvenliğinizi sağlayamayız’ dendiğini belirtti.

Abone ol

Çatlaca CHP İlçe Teşkilatınca, Çatalca Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda Roman vatandaşlarla bir araya gelen Tekin, toplantının, Roman Dernekleri Federasyonu başkanlığının isteği üzerine gerçekleştiğini ve Romanlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İktidarın birtakım açılımlarla ortaya çıktığını belirten Tekin, "Kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapıldı. Binlerce Roman vatandaşımız rantsal dönüşüme kurban edildi ve sürgüne tabi tutuldu. 100 yıldır orada oturan insanları sürgüne tabi tuttunuz. Roman mahallelerindeki tapuların yüzde 90'ı el değiştirdi.

Sayın Topbaş, bu tapular hangi gerekçeyle el değiştirdi?" dedi.

Tekin, iktidarın 18 yıldır büyükşehir belediyesini elinde bulundurduğu İstanbul'da daha ancak yeni yeni deprem için önlem almaya başlamasının akla mantığa sığmadığını ifade ederek, "Buna 'körlük' denir. 1999'da deprem yaşandı.

El insaf yahu. Aklınız neredeydi? Şimdi 'deprem diye bir şey var, o yüzden bu kentsel dönüşümü harekete geçireceğiz' diyorlar. Şimdi Roman vatandaşlarımız gibi garibanları yuvalarından sökecekler. İnsanların yuvasını yıkmak kadar kötü bir şey yoktur. Bu kadar yuva yıkanın da yuvası inşallah olmayacak" diye konuştu.

Gerekirse yürüyerek giderdik

Tekin, 35 kişinin hayatını kaybettiği Uludere'deki olaydan sonra Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile bölgeye gitme kararı aldıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim uçak, helikopter gibi bir şeye ihtiyacımız yoktu, gerekirse yürüyerek giderdik. Sayın Çelik ve Atalay, ayıplarını kapatmak için bin türlü numara yapıyorlar. Ama biz konuşmama kararı aldık. Valiliğe gittik. 'Yarın helikopteriniz hazır' dendi. Sonra gece bir telefon geldi ve 'helikopteriniz iptal edildi' dendi. Biz de kendi imkanlarımızla gittik. Bunu söylemeyecektik, ama ayıplarını yüzlerine vurmak için söylüyorum. Türkiye'nin barış sürecine ihtiyacı var. İktidarın gidemediği yerde ana muhalefet olarak bizim sorumluluğumuz var. Bu ülke için CHP'nin sorumluluğu herkesten daha fazladır.

Gideceğimiz köye 8 kilometre kala 'kusura bakmayın güvenliğinizi sağlayamayız' dendi. Ana muhalefet liderinin güvenliğini alamayacak bir iktidar var. Utanın siz be. Onlar zannetti ki, Kılıçdaroğlu korkacak ve cayacak. Biz Allah'a ve yurttaşlarımıza güvenir yine gideriz. Bu kadar ayıplı bir iktidar olur mu?" Çatalca Belediye Başkanlığınca kurulan çadırda Roman vatandaşlarla birlikte yemek yiyen Tekin, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile birlikte pazarcı esnafını da ziyaret etti.