BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,78
ALTIN 2.427,15
HABER /  GÜNCEL

Kulüpler Birliği topu federasyona attı

Yıldırım Demirören başkanlığında saat 13.30'da başlayan Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi.

Abone ol

Toplantının en önemli gündem maddesi, Futbol Federasyonu'nun, şike ve teşvik primine teşebbüse küme düşme cezası verilmesini öngören 58. maddesinin değiştirilmesinin karara bağlanması için yaptığı genel kurul kararı oldu.

Demirören toplantı sonrası yaptığı açıklamada, küme düşürme kararına ilişkin yetkinin Türkiye Futbol Federasyonu'nda olduğunu duyurdu. 

TFF TAVSİYEMİZİ ALMADI

İşte Demirören'in açıklamaları...

"Öncelikle TFF'nin aldığı Genel Kurul Kararı'nda bizim tavsiyemiz alınmadı. TFF bu kaosta sorunları tartışmak için bizi Genel Kurul'a davet etti. Kulüpler Birliği Türk futbolunun durumundan endişe duyuyor. Vakıf, gelinen noktadaki sorumlulukları kabul eder, futbolun hak ettiği yere gelmesi için çalışır. TFF'nin temel görevinin futbolumuzun yönetilmesi kadar olduğunu bilir ve destekler. Her türlü projeler hazırlar ve destekler. Şike teşvik gibi olaylara sonuna kadar karşıyız. Global bir güç Türk futboludur. Hedef uluslararası başarıdır.

DEĞİŞİKLİK TFF'NİNDİR

TFF Yönetim Kurulu'nun 58. maddede değişimi kabul etsek de bu değişiklik de sorumluluk TFF'dedir. Bizim talebimiz olmadan Genel Kurul'a katılınmaması talebine rağmen bu Genel Kurul'a birlik olarak katılacağız. Türk futbolunun selameti için bu sürecin sonuna gelinmesi esastır. Talimatlar doğrultusunda kişi ve sorumluların ifadelerin alınması en uygunudur. Ankaragücü Başkanı'nın toplantıyı terk etmesi kendi kararıdır. Onun dışında herkes burada. Kimsenin beklemediği bu kaosu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Hata yapan cezasını çekecektir."