BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Hamile bakan skandalı

Bekar olan adalet bakanı hamile kaldı. Ülke karıştı. Bebeğin babası hakkında inanılmaz iddialar var.

Abone ol Fransız kabinesinin Fas kökenli bekar Adalet Bakanı Rachida Dati, son günlerde hakkında çıkan dedikoduların ardından hamile olduğunu kabul etti, ancak doğacak bebeğin babasının ismini açıklamaktan kaçındı.

Hamile olduğunu dün basına açıklayan Dati, "Özel hayatım karışık bir durumda, bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum" demekle yetindi. Dati'nin, son bakanlar kurulu toplantısında hayli kilo almış haliyle görüntülenmesi, hamile olduğu yolundaki dedikoduların artmasına yol açmıştı.
Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin özellikle Müslüman göçmenlere verdiği önemi göstermek için adalet bakanı görevine getirdiği Dati, uyuşturucu sattığı için tutuklanan erkek kardeşi ve kırdığı potlarla daha önce Fransız kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. Bu arada, eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar, bir Fas gazetesinde yer alan Dati’nin çocuğunun babası olduğu iddiasını yalanladı.

Babası Sarkoziy mi?

Adı daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile aşk dedikodularına karışan ve katıldığı resmi davetlerde çoğu kez Bruni'yi gölgede bıraktığı yönünde haberlerin sıkça gündeme geldiği Dati, Elsyee Sarayı'nda Carla Bruni ile tartışmalı bir olayda gündeme gelmişti: Bruni'nin, konuğuna Elsyee Sarayı'ndaki odasını gezdirirken ' burda benim yerimde olmak için çok uğraşmıştın değil mi?' dediği iddia edilmişti. Şimdi Faslı adalet bakanının hamile olduğununu doğrulaması Fransız basınında 'babası Sarkozy mi?' sorusunun sorulmasına neden oldu. Dati ise konu hakkındaki suskunluğunu henüz bozmadı.