BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.420,44
HABER /  DÜNYA

Hamasın siyasi lideri öldürüldü

Filistin'de katliam durmuyor. Son gelen haberlere göre Hamas'ın önde gelen siyasi liderlerinden biri de füze saldırısında öldürüldü.

Abone ol Hamas'ın önde gelen siyasi liderlerinden Nizar Rayan, İsrail Hava Kuvvetleri'nin evine düzenlediği füze saldırısında öldü.

EŞLERİNDEN BİRİ DE SALDIRIDA ÖLDÜ

Saldırıda Rayan ve eşlerinden biri dahil 10 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Hamas'ın El Aksa radyosu da Rayan'ın öldüğünü doğruladı. Radyonun verdiği bilgiye göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampının ortasındaki El Hulafe camisi yakınındaki 4 katlı ev, füze saldırısında yerle bir oldu.

İSLAM ÜNİVERSİTESİ'NDE ŞERİAT DERSLERİ VERİYORDU

Evde ölenlerin çoğunluğunun, yaşları 5 ile 10 arasında değişen çocuklar olduğu da belirtiliyor. 50'li yaşlarındaki Rayan, Hamas'ın siyasi kanadının radikal ve önde gelen liderlerinden biriydi. Rayan, Hamas'ın İslam Üniversitesinde de şeriat dersleri veriyordu.

KARDEŞİ DE BİR PATLAMADA ÖLMÜŞTÜ

Rayan'ın kardeşi de 2005 yılı eylülünde, Hamas'ın düzenlediği bir gösteri sırasında meydana gelen patlamada ölmüştü.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde de Gazze Şeridi'ndeki Hamas'a yakın Halk Direniş Komitesinin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları liderlerinden Muhammed Fuad Barud'un yine Cebaliye'deki, bir diğer lider Ebu Musa Addiri'nin Gazze kentinin Sabra mahallesindeki ve yine Hamas liderlerinden Tevfik Ebu Ras'ın El Nuseyrat mülteci kampındaki evlerine de hava saldırıları düzenledi.

Bu saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildiriliyor.

250 YARALININ DURUMU ÇOK CİDDİ

Gazze'deki acil servis ve ambulans hizmetleri başkanı Muaviye Hasaneyn'in verdiği bilgiye göre İsrail'in altı gündür süren hava saldırılarında ölü sayısı en az 417'ye yükselirken, 2000 dolayında kişi de yaralandı.

Yaralılardan 250'sinin durumunun çok ciddi olduğu belirtiliyor.