BIST 10.092
DOLAR 32,35
EURO 34,66
ALTIN 2.409,15
HABER /  GÜNCEL

Brown 2009 için umutlu değil!

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, halkını, küresel ekonomik krizin etkisiyle 2009'un zor bir yıl olacağı yolunda uyardı.

Abone ol İngiltere Başbakanı Gordon Brown, geleneksel yeni yıl mesajında, insanlığın karşısındaki ekonomik güçlüğün büyük olduğunu ama sonuçta İngiltere'nin bundan çıkmayı başaracağını ifade etti.

Yeni yıl mesajını olabildiğince iyimser bir çizgide vermeye çalışan Gordon Brown, İngiliz halkı ve hükümetlerinin geçmişte benzeri krizleri birlikte atlatmayı başardığını hatırlattı.

2009'un, geleceğin istihdam imkanlarını yaratacak altyapı güçlendirme çalışmalarıyla geçmesi gereğine de dikkati çeken Brown, hükümet olarak istikrar ve adaleti korumak için ve İngiliz halkına güven aşılayabilmek için dimdik duracaklarını ifade etti.

Brown, İngiliz halkının bütün güçlüklerin üstesinden gelebileceğine olan inancını vurguladı ve "Biz hiçbir şey yapmadan oturan insanlar değiliz. Önümüzdeki güvenlikle ilgili, çevresel ve ekonomik bütün güçlüklerin de üstesinden geleceğiz" dedi.

Brown'ın açıklamalarını değerlendiren Muhafazakar Partili "Gölge Maliye Bakanı" George Osborne ise Başbakan Brown'ı "kibirli olmakla" suçladı.

Osborne, "Brown'ın kendi hayal aleminin yarattığı bir fantezi dünyasında yaşadığını, onun yaşadıklarının ise 2009 İngiltere'si ile uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını" söyledi. Osborne, "Gelecekten yana umut veriyor ama İngiltere'nin bu hale gelmesinde bu gün oynadığı rolü görmezden geliyor" diye konuştu.