BIST 10.918
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.502,52
HABER /  DÜNYA

Yeni yılın en korkunç olayı

Yeni yıla bir kulüpte merhaba demek için bir araya geldiler ama mekandan cesetleri çıktı... İşte yeni yılın dehşete düşüren olayı;

Abone ol

İNTERNETHABER

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta gece çok güzel başlamıştı ama tam bir felaketle sonuçlandı. Şu ana kadar 61 kişinin öldüğü belirlendi, yaralıların durumu kesinlik kazanmış değil.


Başkent Bangkok, ülkenin siyasal karışıklıklarına ara vermiş, yeni yıla umut dolu güzel bir başlangıç yapmak  isteyenler için hazırdı. İki katlı bir gece kulübü olan Santika'da da iyi vakit geçirmek için bir araya gelmiş insanlar eğleniyordu.

Ancak Bangkok, nedeni hala anlaşılamamış yangın nedeniyle sarsıldı. Tamamen harabeye dönüşen binadan çıkan cesetler sokağın ortasında ceset torbalarının içinde taşındı.


Yeni yıl kutlamaları için kullanılan havai fişeklerden ya da elektrik kontağı arızası nedeniyle meydana geldiği düşünülen yangın hala araştırılıyor. Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva da incelemelerde bulunmak için Santika'ya geldi.

En az 61 kişinin öldüğü ve neredeyse iki yüz kişinin yaralı olarak tedavi gördüğü yangının boyutları Tayland hükümetini de zor durumda bıraktı. Hayatını kaybedenler arasında şimdiye kadar teşhis edilebilenlerden biri Singapurlu bir adam, diğerleri ise Taylandlı. Hastanelerde tedavi görenler arasında da şu ana kadar 13 yabancı uyruklu kişi tespit edilmiş.

Japonya, Hollanda, Fransa ve Avusturalyalı olan yabancılar için de, devletleri harekete geçti ve durumları hakkında bilgi edinmeye çalışıyorlar. Ölenlerin 30'unun ise kimliği hala araştırılıyor.

Emniyet müdürü Chokchai Deepra verdiği bilgiye göre, ölen insanların kimliklerini ve milliyetlerini tespit etmek çok zor. Yangın nedeniyle bir çoğunun vücudu tamamen yanmış durumda ve bazıları DNA testleri olmadan teşhis edilemiyorlar.

Tayland'ın ilk gece kulüplerinden olan Santika, dün gece sadece yeni yıl partisi düzenlemiyordu, aynı zamanda kapanmadan önceki son gecesini de kutluyordu. Yangın başladığında kulüpten kaçmayı başarabilenler ya da sokakta olaylara tanıklık edenler yaşadıkları şoku atlatamıyorlar.