BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.422,24
HABER /  GÜNCEL

SMS krizi tatlıya bağlandı

Hayırseverlerin cep telefonundan kısa mesajla yaptığı bağışlarda yaşanan kriz çözüldü.

Abone ol SMS bağışlardan alınan yüzde 15'lik Hazine kesintisinin kaldırılmasının ardından Turkcell aboneleri SMS ile 5 TL bağışta bulunma imkanına yeniden kavuştu.

Bağışların önünün açıldığı ilk akşamda Filistinliler için 5 TL tutarında 85 bin SMS atıldı. Yardımsverler, cep telefonuyla İsrail saldırıları yüzünden göz yaşı döken Gazze halkına 425 bin TL parasal yardım yaptı.

Cihan Haber Ajansı, konuyu 26 Aralık 2008 tarihinde 'Hazine fakirin SMS bağışından elini çekti, gözler cep telefonu operatörlerinde' başlığıyla gündeme getirmişti. Hazine ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kesintiden vazgeçmesi üzerine cep telefonu operatörleri çalışmalarını hızlandırmıştı. Derneklerle kısa mesajla bağış anlaşmalarını iptal eden GSM şirketleri yeniden bağışlara aracılık ediyor. Kimse Yok mu Derneği 5777 faturalı hattı dün akşam yeniden açtı. Dernek ilk akşam Filistinliler için sadece Turkcell'den 40 bine yakın bağışa aracılık etti. Vodafone ve Avea dahil edildiğinde Filistinliler için 85 bin adet bağış mesajı atıldı.

Kimse Yok Mu Derneği Bilgi İşlem Koordinatörü Ersin Bölükbaş, Turkcell'in 5777 bağış hattını açmasıyla büyük bir talep geldiğini belirtti. "Bağış hattının açılması bizlere ve yardımseverlere yeni yıl hediyesi gibi geldi. Hayırseverler bir akşamda 85 bin bağış mesajı attı. Bu mesajlardan elde edilen gelir Filistinlilere gönderildi." dedi.