BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Haluk Ulusoydan acı itiraf

FIFA Komitesi'nin kararıyla 'şok'a giren Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'dan bir de acı itiraf geldi

Abone ol

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, FIFA Disiplin Komitesi kararından sonra 'tam anlamıyla şoktayız!' açıklamasını yaptı. Ulusoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Altı maç seyircisiz ve 500 km. Türkiye'den uzak bir ceza. Demek ki bütün maçları seyircisiz oynayacağız. Onbeş gündür ülke federasyonu adına yapılabilecek herşeyi yaptığımıza inanıyoruz. Bu cezanın çıkması tüyler ürpertici bir şey. Demek ki, maçtan sonra ilk söylenenler doğruymuş. Belki turnuvadan men edilecektik. Çalışmalar sebebiyle seyircisiz maç cezası verdiler. Üzgünüz, bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Öncelikle FIFA Tahkim Kurulu'na başvuracağız. Bu karar bizi tatmin etmezse Uluslararası Futbol Mahkemesi'ne başvuracağız. Fazla bir şey söylemeye gerek yok. Hepimiz çok üzgünüz, böyle bir kararı beklemiyorduk. Bunu kim nasıl algılar bilemiyorum ama benim algıladığım şekilde, biz turnuvalardan men edilecektik. Şener Bey, Levent Bıçakçı, ben ve başkalarının uğraşıyla men edilmekten 6 maça kadar indirilmiş"

Enteresan tezatlar var. Seyirci iyi sınav verdi denmişti. Seyirci ve Serkan'a neden ceza verildi? Eğer gerçekten tekme attıysa daha fazla ceza almalıydı?

Serkan'a, Emre'ye verilen cezayı anlamak mümkün değil. En ufak bir tekme görüntüsü yok! Akıl almaz bir şey bu. Serkan'ın cezası da akıl almaz bir şey. Bu cezalara Tahkim yolu da kapalı. Seyirciden en ufak bir hareket yok. Seyirciden bir tek kişi bile sahaya girmemiş. Seyirciye neden böyle bir ceza veriliyor. Bunların cevaplarını Tahkim Kurulu ve KAS'ta arayacağız. Bundan sonra dersimize çok iyi çalışıp, Tahkim veya Kas'tan en iyi neticeyi almak için mücadele vereceğiz.

Acaba bu ceza İstanbul'da yaşananların planlı olarak kanıtlandığı mı gösteriyor?

Bunu bilmem mümkün değil. Gerekçeli karar daha bize gelmedi. Ama sadece futbolcuların birbirleriyle sürtüşmesinden ötürü böyle bir ceza verilmesi mümkün değil. Herhalde havaalanında başlayan olayları da bu kapsama dahil etmişler diye düşünüyoruz. Gerekçelerini daha görmedik. Eğer turnuvadan men cezası almış olsaydık, 2010'u da kaybetmiş olacaktık. Tam anlamıyla şoktayız!

Organizeden korkuyordunuz. Korktuğunuz başınıza geldi mi

Gerekçeli karar gelmeden bir şey söylemek mümkün değil. Ben Başkan olmadan önce 'Acaba Allah korusun organize bir şey olabilir mi?' diye telaşlandım.

Bu karar önünüzde. Ne görüyorsunuz?

Bir dönem olmayacağı kesin. FIFA Tahkim Kurulu ve Kas'tan lehimize dönüştürebilirsek süreç daha farklı işleyeceğiz. Hakikatten zor bir dönem bizleri bekliyor. Ama bizim bu zorlukları aşamayacğız diye bir durumumuz yok. Önümüzdeki dönemde büyük bir çalışmaya gireceğiz.

Siz İsviçre'ye gelmeden önce Fatih Terim'le bir görüşme yaptınız.

Ben Fatih'le görüştüm. Görüşmenin neticesinde FIFA'dan dönüşte Fatih Hoca'yla durumumuz netliğe kavuşacak dedim. Yine aynı noktadayız. Fatih Terim hocamızla yeniden görüşme yapacağız. Yönetimle oturup karar vereceğiz...

Bu kararlar negatif mi pozitif mi olacak?

Şu anda net kararlı değil. Terim ve yönetimle görüştükten sonra bu kararı vereceğiz.

BIÇAKÇI: BUNU BEKLEMİYORDUK!

"Yasal bir süreç başlıyor. Tahkim'de ve KAS'ta bu kararın bozulmasını tahmin ediyorum" diye konuşan Futbol Federasyonu eski Başkanı ise sorulara şu yanıtı verdi:

Bu kararda neler etkili oldu?

Mutlaka başka türlü etkiler vardır. Başka türlü böyle bir cezayla karşılaşmaştık.

Şu anda sorumlu kim?

Tabi ki geçmiş dönemin Futbol Federasyonu'nun

Bu karar döner mi?

Bence yüzde yüz döner...