BIST 10.604
DOLAR 32,25
EURO 35,05
ALTIN 2.492,66
HABER /  DÜNYA

Halktan korkanların getirebilecekleri...

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart, demokratikleşme paketine ilişkin, "Halktan korkanların getirebilecek...

Abone ol

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart, demokratikleşme paketine ilişkin, "Halktan korkanların getirebilecekleri demokratikleşme paketine itibar edemiyorum" değerlendirmesini yaptı.
CHP’li Kart Meclis’te basın mensuplarının demokratikleşme paketiyle ilgili sorusu üzerine komisyonda 2 yıldır demokratikleşmeyi konuştuklarını ifade etti. Kart, iktidarın spor müsabakalarındaki tezahüratlara ayar vermeye çalıştığını öne sürerek, "Yani halktan korkuyoruz. Halktan korkanların getirebilecekleri demokratikleşme paketine itibar edemiyorum. İnandırıcı, tutarlı bulmuyorum" ifadesini kullandı.
Demokratikleşme paketini değerlendiren MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ise, Türk milletinin beklentilerinden ziyade PKK’nın ve onun siyasi uzantısı olan bir siyasi partinin bugüne kadar kamuoyunun gündemine taşıdığı bazı konuların yasal kılıf altında millete dayatılması olarak değerlendirebileceklerini ifade ederek, şunları dedi:
" Bunların hepsi PKK terör örgütünün 30 yıldır Türk milletinden olan talebiydi, hükümetin de son 10 yıldır açılım sürecinde dile getirdiği konulardı. Sayın Başbakan’a hayırlı olsun diyorum ama Türk milletine hayırlı olmayacağını düşünüyorum. Eşbaşkanlık sistemi zaten vardı, şimdi diğer partilere de getirmiş oluyorlar. Artık AKP herhalde bir eşbaşkan arıyordur."
(İHA)