BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.514,07
HABER /  DÜNYA

Yandaş medya sözümüzü kesiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Yandaş medya sözümüzü kesiyor” dedi. <br/>Günaydın, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde düzenlenen p...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Yandaş medya sözümüzü kesiyor” dedi.
Günaydın, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde düzenlenen partisinin ‘Tarım Mitingi’nde konuştu. Hükümete yüklenen Günaydın, medyaya da ağır eleştiriler yaptı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı mitingde Günaydın, Türkiye’nin uzun süredir suni gündemlerin peşinden koştuğunu ileri sürerek, “Bu gündemler hepimizi esir alıyor. Çoluk çocuk açken, ürünlerimiz para etmiyorken, dizilerin bize sattığı hayal dünyası içerisinde yaşıyoruz. Türkiye’de özgürlük, demokrasi rafa kaldırılmışken, biz dizilerde gösterilen muhteşem hayatların peşinden sürükleniyoruz” diye konuştu.
Türkiye’de 20 milyon çiftçi olduğunu söyleyen Günaydın, “Bunların büyük dertleri var. Başbakan’ın bugüne kadar köylülerin sorununa ilişkin bir tek laf ettiğinizi duydunuz mu? Hayır etmez. Zeytin, patates para etmez; onun umurunda değildir. Domatesçi domates ektikçe zarar eder, Başbakan hissetmez bile. Çünkü çiftçinin, köylünün derdi kendisine uzak” dedi.
Cumartesi günü Lüleburgaz’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çiftçi mitingi yaptıklarını hatırlatan Günaydın, “Türkiye’nin ayçiçeği üreticisinin büyük derdi var. Siz biliyor musunuz ayçiçeğinin dertli olduğunu? Bilmiyorsunuz, çünkü size anlatan yok. Çünkü televizyonlarda ayçiçeğinden bahseden yok. Ayçiçeğini maliyet fiyatının yarısına satamıyor çiftçi. Üstelik Türkiye’ye ayçiçeği yetmiyor, dışarıdan getirtiyoruz. Koştuk Lübeburgaz’a, onların dertleri ile ilgilendik. Bu sabah Gemlik’te zeytin üreticisinin sorunlarını oda başkanlarıyla, muhtarlarla birlikte ele aldık. Bursa’da Tarım Fuarı’nın açılışını yaptık. Şimdi de Orhangazi’deyiz. Derdimiz ne, niye bu kadar koşturuyoruz? Niye Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz? Çünkü bu yandaş medya, bu yandaş basın bizim sözümüzü kesiyor. Bizim sözümüzü size iletmiyor. Onun için biz de Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz ve vatandaşımızın yanına geliyoruz. Şundan emin olabilirsiniz. Bu gece ya da yarın hiçbir büyük televizyon kanalında ya da gazetede bugünkü yaptığımız konuşma duyulmayacak. Bilmem kimin bilmem kimle evlendiğini, boşandığını, kaçamak yaptığını görebilirsiniz. Türkiye’nin nasıl uçtuğunu, kaçtığını anlatanlara saatlerce televizyon programı yaptırırlar. 300-500 yıl önce olanları televizyon programlarında tartışırlar. Ama bugün zeytin üreticisinin derdiyle kimse ilgilenmez” şeklinde konuştu.
(İHA)