BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Halk TV çalışanlarına sahip çıkmadı!

Halk TV'nin kapatılmasıyla kapının önüne konulan 45 gazeteciye CHP lideri Kılıçdaroğlu da sahip çıkmadı

Abone ol

Halk TV’nin kapatılması nedeniyle işsiz kalan gazeteciler sahipsiz kaldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonun kapatılmasıyla işinden olan 45 kişinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, “Patronlarına sormak lazım” demekle yetindi.

CHP'nin kanalı olarak bilinen Halk TV yüklü borcu nedeniyle Şubat ayı başında kapatıldı. 5 aydır maaş ödenmeyen yaklaşık 45 çalışan da kapının önüne konuldu. Çalışanların gözleri kanalı kapatma kararı veren CHP yönetimine çevrildi. Ancak oradan da mutlu edecek bir haber gelmedi.

Halk TV’nin durumunun ne olacağıyla ilgili soru Meclis grup toplantısı sonrası makamında gazetecileri ağırlayan CHP liderine soruldu. Halk TV’ye yapılan desteğin karşılıksız olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Bizim programlarımızı yayınlıyordu. Biz de karşılığını ödüyorduk. Bizim kanalımız değil ki” dedi.

İŞSİZLERİ PATRONLARI DÜŞÜNSÜN!

Kılıçdaroğlu’na kanalın kapatılması sonucu 45 kişinin işsiz kaldığı hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu bu hatırlatmayı sadece iki kez, “Patronlarına sormak lazım” diyerek geçiştirdi.

BAŞKA BİR KANALLA ANLAŞMA SİNYALİ

Seçim öncesi programlarını yayınlayan Halk TV’nin kapatılması sonrası CHP ne yapacak? Kılıçdaroğlu’na bu soru da yöneltildi. Kılıçdaroğlu yakın zamanda başka bir kanalla anlaşma sinyali verdiği cevapta şunları söyledi:
“Halk TV ile olduğu gibi başka kanallarla da aynı anlaşma yapılabilir. A kanalı olur B kanalı olur. Sonuçta bedeli ödeniyor. Bu sadece bizim yaptığımız değil diğer siyasi partilerin de yaptığı bir uygulama.”

BAYKAL MI İZİN VERMEDİ

CHP eski lideri Deniz Baykal döneminde kurulan Halk TV'nin sahibinin Baykal'ın baldızı olan Haluk Akıltopu olduğu biliniyor. Kulislere göre CHP'nin yeni yönetimi kanalı kurtarmak istedi, ancak Baykal buna izin vermedi.