BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Eylemciler devlet binalarını kuşattı!

Kahire'nin Tahrir Meydanı'nda başlayan eylemler bugün 15'nci gününde.

Abone ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de Hüsnü Mübarek'in istifası için başlayan halk ayaklanması bugün 15'nci gününde. Eylemlerin sürdüğü Mısır'da Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in anayasada değişiklik yapmak üzere bir komisyon kurduğu bildirildi.

Mısır'da 15'inci gününe giren ayaklanmada protestocuların Tahrir Meydanı'ndaki bekleyişleri sürüyor. Dün Kahire sokakları önceki günlere göre sakin geçerken, protestocular bugün yine geniş kapsamlı bir eyleme hazırlanıyor.

Haber ajansları kalabalıkların yeniden Tahriri Meydanı'na doğru harekete geçtiğini aktarıyor. Katar'dan yayın yapan El Cezire Televizyonu ise eylemcilerin Meclis ve İçişleri Bakanlığı binalarını kuşattığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman, Mübarek'le görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, anayasada değişiklik yapmakla görevli bir komisyon kurulduğuna dair kararnamenin Cumhurbaşkanı tarafından imzalandığını belirtti.

Anayasal değişikliklerin, cumhurbaşkanlığına aday

12 gün gözleri bağlı kaldı!
Mısır'daki protestolarda gözaltına alınan Google çalışan 12 gün boyunca gözleri bantlı olarak tutulmuş. 27 Ocak'ta gözaltına alınan ve geçen salı serbest bırakılan Vael Gonim, 6 Nisan hareketinin de destekçisi.

olacakların sayısı ve cumhurbaşkanlığı süresiyle ilgili olduğu kaydedildi.

Süleyman ayrıca, muhalefetle iktidar arasındaki diyalogla ilgili bir "izleme ko

mitesinin" de oluşturulduğunu, komisyon ve komitenin bugünden itibaren toplantılarına başlayacaklarını söyledi.

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid El Nahyan'la bugün Kahire'de görüştü.

Mena ajansının haberine göre, Zayid El Nahyan, BAE Devlet Başkanının mektubunu Mübarek'e iletti.

Bu arada, binlerce Mısırlının bugün üçüncü haftasına giren gösterilerine devam ettiği bildirildi.