BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL

Halk Oyunları Festivali'ne büyük ilgi

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, Antalya'daki festival hakkında bilgi verdi

Abone ol

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar ve Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, Antalya'da bugün başlayacak Uluslararası Halk Oyunları Festivali'nin, dünya gençleri arasında hoşgörü, dostluk ve arkadaşlığı pekiştirmek için gerçekleştirildiğini bildirdi.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde düzenlenen basın toplantısında, YURTKUR'un kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne Türkiye'nin yanı sıra, Makedonya, Gürcistan, Bosna Hersek, İspanya, Bulgaristan, Belarus, Sırbistan, Kazakistan, Yunanistan ve Romanya'dan grupların katılacağını söyledi. Festivale 334 öğrencinin katıldığını belirten Albayrak, bu yıl ilk kez düzenlenen uluslararası festivalin, Kuruma önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Son 3 yıldır bu tür faaliyetlere ağırlık verdiklerini anlatan Albayrak, gelecekte ülkelerini yönetmeye aday dünya gençleri arasında kurulacak dostluğun, ülkeler arasındaki dostlukların gelişmesine de katkı sağlayacağını vurguladı.

Albayrak, YURTKUR bütçesinden bu tür etkinliklere daha fazla pay ayırdıklarına dikkati çekerek, etkinliğin aynı zamanda ülke tanıtımına da önemli katkıları olduğuna değindi. Albayrak, ''Bu etkinlik kesinlikle, hoşgörüyü, dostluğu, arkadaşlığı pekiştirmek içindir. Bu etkinlik Türkiye'yi tanıtmak için yapılan bir çalışmadır'' diye konuştu.

Antalya'da 29 Temmuz'a kadar devam edecek festivalin açılışı dolayısıyla Karaalioğlu Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej düzenlenecek. Gruplar yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda gösteriler sunacak. Festivalin konuk grupları, hafta boyunca kent genelinde halk oyunlarını sergileyecek.