BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

Halk Bankasından destek

Halk Bankası'nın tarım sektörüne yönelik ''Tarım Destek Paketi'' kapsamında yardım yaptı.

Abone ol

Halk Bankası'nın tarım sektörüne yönelik ''Tarım Destek Paketi''  kapsamında, yaklaşık 10 bin çiftçiye 150 milyon YTL kredi verdiği bildirildi.

Halk Bankası'nın Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de geçimini tarımla sağlayan 21 milyon vatandaşa destek olmak amacıyla, traktörden seracılığa kadar her alanda uygun koşullarda kredi kullandırdıklarını kaydetti.

Traktör ve tarımsal ekipman alımlarından sera yenileme, geliştirme faaliyetlerine veya ekim öncesi ihtiyaçlara kadar çiftçiye her alanda kredi sağladıklarını belirten Kavcıoğlu, şunları kaydetti:

''Bankamız kuruluşundan bu yana misyonu gereği esnafa destek veriyor. Artık nüfusumuzun önemli bir kesimini oluşturan çiftçimizin de yanındayız. Çiftçinin yanında olmakla kalmıyoruz, finansman ihtiyaçlarını biliyor ve bunlara uygun çözümler üreterek bu ihtiyaçları karşılıyoruz.

Kredilerin geri ödemelerini hasat zamanlarına göre belirledik. Kısa sürede 10 binin üzerinde çiftçimize 150 milyon YTL'ye yakın kredikullandırdık. Bu kredilerin yıl sonuna kadar 500 milyon YTL'yi ve 30 bin kişiyi bulmasını beklemekteyiz.''

Halkbank Tarım Destek Paketi'nde, Tarım Destek Kredisi, Traktör ve Tarımsal Ekipman Kredisi, Sera Kredisi gibi ürünler yer alıyor.