BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30
HABER /  GÜNCEL

Halit Dumankaya kimdir nereli Dumankaya'nın sahibi eşi çocukları

FETÖ şirketi çıkan Dumankaya Holding'in sahibi Halit Dumankaya ve çocukları hakkında fezleke hazırlandı. Halit Dumankaya aslen Rizeli. Halit Dumankaya ve eşi Necla Dumankaya'nın Uğur, Semih Serhat, Barış Değer ve Ayla Dumankaya Pirinçi ismini verdikleri 4 çocukları var.

Abone ol

TMSF tarafından el konulan Dumankaya şirketlerinin sahibi Halit Dumankaya aslen Rize İkizdereli. 1943 yılında İkizdere ilçesinde doğan Halit Dumankaya, FETÖ üyesi olmakla suçlandı ve tüm mal varlığına el konuldu. Halit Dumankaya'nın eşinin ismi Necla Dumankaya'dır. Halit Dumankaya'nın 3 oğlu ve bir kızı vardır.

Dumankaya'nın yönetim kurulu üyesi de olan Halit Dumankaya'nın çocuklarının isimleri şöyle: Uğur Dumankaya (d.1970), Semih Serhat Dumankaya (d.1987), Barış Değer Dumankaya (d.1973) ve Ayla Dumankaya Pirinçi (d.1976).

Halit Dumankaya ve çocukları

DUMANKAYA ŞİRKETİ : 1957 yılında abisi İbrahim Dumankaya‘nın aldığı birlikte ilk taahhüt işi olan Çınarcık Dispanseri’nin yapım işlerinde çalıştı. Halit Dumankaya, inşaat malzemeleri satarak sektöre girdi ve 1963 yılında kardeşi İbrahim Dumankaya (d.1941) ile birlikte Dumankaya İnşaat’ı kurarak taahhüt işleri ve müteahhitlik yaptı. Dumankaya İnşaat, başta inşaat sektörü olmak üzere yapı malzemeleri pazarlamasından otomotive, sigortacılıktan PVC kapı ve pencere sistemleri üretimine kadar pek çok alanda hizmet veren bir şirketler topluluğuna dönüştü.

İstanbul‘un çeşitli semtlerinde markalı konut projeleri yapan Dumankaya İnşaat, grubun lokomotif şirketi olurken, Toyota’nın Türkiye’deki en büyük bayilerinden biri haline geldi. 31 Mayıs 2013 tarihinde abisi İbrahim Dumankaya ile olan birlikteliklerini sona erdirdi. Abi İbrahim Dumankaya ve oğlu Ali Dumankaya yollarına DKY İnşaat ile devam ettiler. Halit Dumankaya, Dumankaya İnşaat’ın başına oğlu Uğur Dumankaya‘yı getirerek kendisi ise onursal başkanlık görevini üstlendi.

Dumankaya’nın grup şirketleri şunlardı: Dumankaya İnşaat, Dumankaya Pusula, Dumankaya Toyota, Dumankaya Hyundai, Dumankaya Peugeot Uniplast Plastik, Dumankaya Sigorta

DUMANKAYA VE FETÖ DAVASI : 18 Nisan 2016 tarihinde Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ve Dumankaya Onursal Başkanı Halit Dumankaya cemaat operasyonu sonrası gözaltına alındılar. 22 Nisan 2016 tarihinde ise tutuklandı.1 Ay sonra serbest bırakıldı. 24 Ağustos 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) “himmet” adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tüm mal varlıklarına el konuldu.