BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Üst düzey YPG'li teröristten ABD açıklaması

New York Times gazetesi, Münbiç'le ilgili çarpıcı bir yazıya yer verdi. Gazeteye göre, Münbiç'teki teröristler ABD'nin arkalarında duracağına inanıyor.

Abone ol

Amerikan New York Times gazetesinin muhabiri Rob Nordland, ABD birliklerinin de bulunduğu ve Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı genişleteceğini söylediği Münbiç'e giderek bir izlenim yazısı kaleme aldı. Nordland'a göre Münbiç'teki teröristler ABD'nin desteğinin süreceğine inanıyor.

İşte New York Times muhabirinin gözünden Münbiç:
"Suriye'de ABD destekli silahlı gruplarla(YPG) Türkiye destekli silahlı gruplar(ÖSO) arasındaki cephe hattı Münbiç'in 13 kilometre kuzeyinde yer alıyor. Arazi boş. Yeni dikilmiş zeytinlikler ve her birkaç yüz metreye kurulmuş üstü kapalı mevziler var.

ERDOĞAN EMRİ VERİRSE
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Suriye'deki silahlı Kürt varlığını(YPG) ortadan kaldırma emri verirse, Türk güçlerinin geçeceği yerler burası: Sayur Çayı Vadisi.

ABD VE TÜRKİYE'NİN ÇATIŞMAYA GİRME İHTİMALİ
Ancak aynı zamanda ABD'nin NATO müttefiki Türkiye'ye bırakmayacağını söylediği hat da burası. İki NATO müttefikinin çatışmaya girme ihtimali daha önce yaşanmış bir şey değil. Ancak ABD ve Türkiye arasında yıllardır giderek kötüleşen ilişkilerin o noktaya gelmesi akla gelmeyecek bir gelişme de değil. Eğer Türkiye, Münbiç'deki Kürt güçlerine ve müttefiklerine yönelik operasyon başlatırsa ve ABD de buna yanıt verirse, NATO üzerinde oluşacak baskı son derece ciddi olacak.

AMERİKA BİZE SÖZ VERDİ
Muhabir yazısında Münbiç'te konuştuğu 'Gerde' isimli üst düzey bir YPG'li teröristin "Amerikalılar buraya çok gelir. Onlara güvenebileceğimizi biliyoruz. Bize söz verdiler." sözlerine yer verdi