BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Halikarnas Balıkçısı unutulmadı

Bodrum aşığı ünlü roman, öykü ve deneme yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı ya da herkesin bildiği adıyla Halikarnas Balıkçısı ölümünün 40. yılınd...

Abone ol

Bodrum aşığı ünlü roman, öykü ve deneme yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı ya da herkesin bildiği adıyla Halikarnas Balıkçısı ölümünün 40. yılında Gümbet’teki mezarı başında düzenlenen bir törenle anıldı.
Törene Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın torunu Deniz Noonan, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

’’SANMA Kİ GELDİĞİN GİBİ GİDECEKSİN’’
Törende bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un bir dünya markası olmasında Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın çok büyük payı olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi; “Sanma ki geldiğin gibi gideceksin, demiştir ve Bodrum’u ta o yıllarda keşfetmiştir. Bodrum’un güzelliğini, Bodrum’un çekiciliğini, Bodrum’a geldikten sonra gitmenin ne kadar zor olduğunu, bir uyarı tabelası gibi bize oraya astırmıştır. Bugün medeniyetten söz ediyorsak, bir dünya markası olarak görebiliyorsak, mavi yolculuktan, narenciye bahçelerinden bahsedebiliyorsak, yolda yürürken yorulduğumuzda bir ağacın gölgesinde serinleyebiliyorsak bu, gönüllerimize yer etmiş olan Halikarnas Balıkçımız sayesindedir. Bodrum’u sürgün yıllarından, yokluk yıllarından bugünlere taşıyan Halikarnas Balıkçısı’nı saygıyla ve rahmetle anıyorum”

’’BİZİM İÇİN BİR ÖYKÜNÜN İÇİNDE OLMAK GİBİYDİ’’
Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın torunu Deniz Noonan da, “Biz küçükken annem dedemin kitaplarından pasajlar okurdu bize. Daha sonra kendisi kendi anılarını yazdı. Bodrum’daki çocukluğu, elektriğin olmadığı günleri, komşular arasındaki gidip gelmeleri, fenerleri yakan fenerci amca, kapı kapı dolaşıp masallar anlatan masalcı teyze gerçekten bizim için bir öykü ve romanın içinde olmak gibiydi” dedi.
Halikarnas Balıkçısı’nın bıraktığı zengin mirası korumak ve yaşatmak amacıyla başta Bodrum Belediyesi olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve bireylerin bir araya gelerek oluşturduğu ‘Halikarnas Balıkçısı Forumu’nun “Halikarnas Balıkçısı 40. Ölüm Yıldönümü Anma Etkinlikleri” 23 Kasım 2013’e kadar sürecek.