BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.432,68
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Haldun Dormenden Kürtçe tiyatro açılımı

Tiyatro ustası Haldun Dormen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'le Kürtçe tiyatro projesi için görüştü..

Abone ol

Ünlü tiyatrocu Haldun Dormen, önümüzdeki aylarda Kürtçe tiyatro oyunu sahnelemek için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüştü.

Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu'nda Kültür Daire Başkanı Muharrem Cebe, Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir ile görüşen Haldun Dormen daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile yemekte bir araya geldi. Barışa katkı sunmak amacıyla Kürtçe tiyatro oyunu projesi hazırlayacağını belirten Dormen: "Oyun Kürtçe olacağı için çok zorlanacağımızı biliyorum ancak belediyeden alacağımız destek ile teknik problemleri oradan kaldırmış olacağız. Heyecanım büyük dilerim bu proje barışa vesile olur" dedi.

Dormen'e her türlü desteği sunacağını belirten Osman Baydemir: "Sanat geleceği kurgulamaktır ve bana göre bu bir barış projesidir" dedi. İspanya'nın demokratikleşme sürecinde en önemli aracın sanat olduğu örneğini veren Baydemir "2. Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmada da en etkili araç sanat olmuştur. Sizlerin desteğiyle biz de yaralarımızı sanatla saracağız" dedi.