BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.493,98
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de yaralı kadına hendek zulmü!

HAKKARİ Yüksekova'da evinde düşerek yaralanan ve sokakta kazılan hendekler yüzünden ambulansla alınamayan 80 yaşındaki kadını vatandaşlar 3 kilometre sırtında taşıdı.

Abone ol

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde evinde düşerek yaralanan yaşlı kadını vatandaşlar, terör örgütü PKK mensuplarının sokakta kazdığı hendekler yüzünden olay yerine gelemeyen ambulansa sırtında taşıyarak ulaştırdı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet mahallesindeki evlerinin banyosunda düşerek yaralanan 80 yaşındaki Rihan Keskin'in hastaneye kaldırılması için yakınları, durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

HENDEKLER ENGEL OLDU

Mahalleye ulaşmak için yola çıkan sağlık ekipleri, terör örgütü mensuplarınca sokakta kazılan hendekler yüzünden eve ulaşamadı. 

Mahalle sakinleri, düşme sonucu kafasında kanama olan yaşlı kadını, yoğun kar yağışına rağmen ambulansa taşımak için adeta seferber oldu.

Vatandaşlar, battaniye sarılan kadını sırayla sırtında taşımaya başladı. Yaklaşık 3 kilometre taşınan yaşlı kadın, yolda bekleyen ambulansa konularak Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

"HASTAMIZI HASTANEYE ULAŞTIRAMIYORUZ"

Yaralı kadının oğlu Alihan Keskin, yaptığı açıklamada, uzun süredir mahalledeki yolların kapalı olduğunu söyledi.

Yoğun kar yağışıyla hayatın daha da zorlaştığını anlatan Keskin, "Hastamızı hastaneye bile ulaştıramıyoruz. Hasta annem için tüm birimleri aradım ama yol kapalı olduğu için gelemediler" dedi.

Erkan Keskin ise ninesinin banyoda düşerek yaralandığını ve başında iki yerde kırık oluştuğunu belirterek "Ne yapacağımızı bilemedik. Allah, razı olsun tüm mahalle halkı seferber oldu. Çok şükür, hastamızı hastaneye ulaştırdık" diye konuştu.