BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, vatandaşla yeni Anayasa anketi yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa konusunda halkla arama konferansı yapılabileceği belirtti. Erdoğan, 'Toplumsal bir mutabakatın sağlanabileceği bir anayasa zemin oluşturacaktır" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşünde gazetecilerin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, “Suudi Arabistan’a giderken, yenianayasa konusu gündeme gelmişti. Siz, ‘En son süreçte halkla arama konferansı yapmak yoluna da gidebiliriz’ demiştiniz ama ne anlama geldiğini soramamıştık. Şimdi açıklarsanız sevinirim” sorusunu yanıtlarken halkı arama konferansıyla ilgili şu ifadelerde bulundu:

"ARAMA KONFERANSI ÇOK CİDDİ BİR ZEMİN OLUŞTURACAKTIR"

“Arama konferanslarını biliyorsunuz diye açıklamadım. Arama konferansları akademisyenler arasında veyahut da o konuyla ilgili dağarcığında bir şeyler olanların katıldığı toplantılardır. Bunu daha geniş planda tutup, halkla bu arama konferansını yapabileceğiz. Yani seçeceksiniz, ondan sonra telefonlarla vatandaşla bu irtibatları kurmak suretiyle, yani bir nevi kamuoyu araştırması da diyebiliriz ama burada vatandaşın diyelim ki anayasanın o maddesiyle ilgili düşüncesi nedir, ne diyor, bunları halkla irtibat kurmak suretiyle... Öyle ufak rakamlar değil yani 500 bin değil sayıyı daha da artırmak suretiyle. Dolayısıyla toplumsal bir mutabakatın sağlanabileceği bir anayasanın oluşmasına bu arama konferansı çok ciddi bir zemin oluşturacaktır. Bu düşünceyle bunu sizlere ifade etmiş oldum.”