BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,71
ALTIN 2.489,30
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da yasağın ardından ilk Cuma namazı!

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami'de, Gazi Caddesi'ndeki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilk cuma namazı kılındı.

Abone ol

DİYARBAKIR Sur'da teröristlerin faaliyetlerine son verilmesi, kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan operasyonlar kapsamlı şekilde sürüyor.

Binlerce kişi, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Gazi Caddesi'nde bulunan Ulu Cami'de cuma namazını kıldı.

Yoğun kar yağışına rağmen kentin farklı mahallelerinden gelen vatandaşlar, terör olaylarının sona ermesi için dua etti.

Namaz sonrası cami bahçesinde toplanıp slogan atan grup, ibadethanelere yönelik terör saldırılarına tepki gösterdi.

Ulu Cami'de cuma namazını kılan ilçe sakinlerinden Ali Göçtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tarihi yapıda günler sonra ibadet etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Terör olaylarının sona ermesini dileyen Göçtürk, şöyle konuştu:

"Burada cuma namazı kılmanın ayrı bir hissi ve güzelliği var. Bu tattan mahrum kalmak istemiyoruz. Bu iş nasıl çözülecekse bir an önce çözülsün. Hem bu mabetlerin kapatılmaması hem de insanların camilerden mahrum edilmemesi için Sur'da sıkıntıların giderilmesi lazım. Diyarbakır halkı olarak bu kirli oyunların toplumun üzerinden kalkmasını istiyoruz."

Mustafa Yılmaz da uzun süre tarihi Ulu Cami'de ibadet edememekten üzüntü duyduklarını dile getirerek, "Böyle olmaması gerekiyor. Camiye gelmek bizim için bir şereftir" dedi.