BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

Hakkari ve Diyarbakır'da flaş PKK saldırısı haberleri

Hakkari'de askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayın patladı. Son dakika haberlerine göre, Diyarbakır'da terör örgütü üyeleri tarafından petrol kuyusu şantiyesi basıldı.

Abone ol

HAKKARİ Yüksekova-Yeniköprü karayolunun 25'inci kilometresinde yol güvenliği sağlayan askeri araçların geçişi sırasında patlama meydana geldi. Son dakika haberlerine göre, PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayının araçların geçişi sırasında patlatıldığı, can kaybı ve yaralanmanın olmadığı belirtildi.

Bugün saat 10.15'deYüksekova- Yeniköprü arasında yol güvenliğini sağlayan askeri aracın geçişi sırasında yola teröristlerce önceden döşenen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı.

hakkari-ve-diyarbakirda-flaş-pkk-saldirisi-haberleri.20150805122522.jpg

Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, yolda büyük bir çukur açıldı. Güvenlik güçleri, yolda başka bir patlayıcının olma ihtimaline karşı karayolunu bir süre trafiğe kapatıp mayın araması yaptı ve bölgede operasyon başlatıldı. Yolda bekleyen araçlara daha sonra kontrollü olarak geçişlerine izin verildi.

DİYARBAKIR'DA KOMANDO TABURUNA ROKETATARLI SALDIRI

DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi'nde bulunan 3'üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından, iki ayrı noktada roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.

ÇUKURCA'DA ÜS BÖLGESİNE SALDIRI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Çayırlı Üs Bölgesi'ne PKK'llar tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri, saldırıya karşılık verirken, belirlenen hedeflere de hava harekatı yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkari/Çukurca'da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesi'ne iki adet havan mermisi atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından ateşle karşılık verilmiş ve terörist hedeflere hava harekatı icra edilmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ŞANTİYEYİ BASTI

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde bulunan özel bir firmaya ait petrol kuyusu şantiyesini basan bir grup PKK'lı işçilerin kaldığı konteyner ile jeneratör dairesini yaktı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nin Akdere Mahallesi'nde bulunan özel bir firmaya ait petrol kuyusu istasyonu şantiyesine dün saat 23.00 sıralarında PKK'lıların saldırısına uğradı. Ellerinde silah bulunan bir grup terörist, şantiyede bulunan işçileri silah tehdidi ile şantiyeden uzaklaştırdıktan sonra işçilerin kaldığı konteyner ile jenaratör dairesini ateşe verip yaktı. Konteyner ile jenaratör dairesi yanarak kullanılamaz hale geldikten sonra PKK'lılar bölgeden uzaklaştı.

Teröristlerin kaçmasından sonra işçilerin haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Güvenlik güçleri PKK'lıları yakalamak için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde ise PKK'lılar polis merkezine el yapımı patlayıcı attı. Olayda 1 polis yaralandı. Şırnak'ın Cizre ilçesi'nde caddeye çaydanlık içerisine yerleştirilmiş halde bırakılan el yapımı patlayıcı bomba imha uzmanlarınca fünye ile patlatıldı.

hakkari-ve-diyarbakirda-flaş-pkk-saldirisi-haberleri.jpg

MUŞ'TA ASKERE SİLAHLI SALDIRI

Muş'un Varto ilçesinde, ilçe jandarma komutanlığında görevli uzman çavuşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Demir ile Astsubay Faruk Arı, görev çıkışı evlerine giderken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan 3 askerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

HATAY'DA TERÖRİSTLER ORMAN YAKTI

PKK'lılar Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Amanos Dağı eteklerindeki birliğe de ateş açtı.. Askerlerin karşılık vermesi üzerine teröristler ormanı da ateşe vererek olay yerinden kaçtı. İtfaiye ekiplerin söndürdüğü yangın 2 buçuk hektar alana zarar verdi.

ŞIRNAK'TA 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü mensuplarının dün Şırnak’ta güvenlik güçlerine saldırısı sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 1 asker ile 1 geçici köy korucusunun yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 4 Ağustos 2015 tarihinde saat 07. 23’te Şırnak Merkez Balveren köyü-Geçitboyu köyü arasında Mayın / El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma Yol Kontrol ve Mayın / EYP Arama Timine bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından EYP’li saldırı düzenlendiği belirtilerek müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu da kaydedildi.

hakkari-ve-diyarbakirda-flaş-pkk-saldirisi-haberleri.20150805125256.jpg

DİYARBAKIR'DA 3 TERÖRİST YAKALANDI

Diyarbakır'da terör örgütü PKK/KCK adına dağa adam kaçırma eylemlerinde bulunduğu değerlendirilen 3 örgüt mensubu yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bir ihbarı değerlendiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü adına dağa adam kaçırdığı iddia edilen şüphelileri takibe aldı. Bu kapsamda çeşitli adreslere operasyon gerçekleştiren ekipler, 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüpheliler hakkında yürütülen tahkikatın devam ettiği bildirilen açıklamada, "Terör örgütünün eylem faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde sürdürülmeye devam edecektir" ifadesine yer verildi.