BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,70
ALTIN 2.405,74
HABER /  GÜNCEL

Hakkari, Van ve Mardin'de PKK saldırısı neler oluyor?

Hakkari, Van ve Mardin'de terör örgütü PKK tarafından güvenlik güçlerine saldırı düzenlendi. Hakkari'de 2 asker, Mardin'de ise 1 askerimiz yaralandı.

Abone ol

HAKKARİ 'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Altınsu Köyü İncesu Mezrası’nda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Son dakika haberlerine göre, çıkan çatışmada yaralana 2 asker Şemdinli Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı.

hakkari,-van-ve-mardinde-pkk-saldirisi-neler-oluyor.jpg
Şemdinli'ye bağlı Altınsu Köyü'ne bağlı İncesu Mezrası kırsal kesiminde busabah sabah saatlerinde operasyona çıkan güvenlik güçleri bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Çıkan çatışmada 2 asker yaralandı. Yaralı 2 asker güvenlik önlemleri altında Şemdinli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada ilk müdahaleleri yapılan 2 asker daha sonra helikopterle Hakkari Askeri Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi. Bölgedeki operasyonlar ise sürüyor.

VAN'DA SİLAHLI SALDIRI

VAN 'ın Edremit ilçesindeki askeri gazinoya terör örgütü PKK'lılar tarafından saldırı düzenlendi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Edremit ilçesinde Van Gölü sahilindeki askeri gazinoya 6 Eylül 2015 günü saat 22.00 sıralarında tesisin karşısında bulunan ormanlık alandan sayısı belirlenemeyen bölücü terör örgütü mensuplarınca ses bombası ve müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu" belirtildi.

van-ve-mardinde-pkk-saldirisi.jpg
Tesiste görevli askerler tarafından saldırıya anında karşılık verildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Örgüt mensupları karanlıktan ve bölgenin ormanlık olmasından faydalanarak kaçmıştır. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmamıştır. Olayla ilgili tahkikat sürdürülmektedir."

MARDİN'DE BOMBALI SALDIRI

Mardin'in Mazıdağı ilçesi Hükümet Konağına PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda bir polis yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, bir grup PKK'lı terörist tarafından dün gece Mazıdağı ilçesindeki Hükümet Konağına el bombası atıldı. Olayda bir polis hafif şekilde yaralanırken, burada görevli polisler teröristlere ateş açtı. Ancak gecenin karanlığından faydalanan teröristler kaçarak izlerini kaybettirdi.

Mazıdağı Devlet Hastanesine kaldırılan polis tedavi altına alındı. Teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

PKK AMBULANSA SALDIRDI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca bir ambulansa uzun namlulu silahla saldırdı.
Şırnak merkez 112 Acil Servis istasyonuna ait ambulans, görev dönüşü Silopi-Cizre çevre yolunda seyir halindeyken, terör örgütü PKK mensuplarının uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı.

Olayda ölen ve yaralanan olmazken, ambulansın sağ arka lastiği ve çamurluğuna kurşun isabet etti. Saldırının ardından güvenlik güçleri teröristlerin yaklanması için operasyon başlattı.

BATMAN'DA HAİN PLAN

Batman'ın Kozluk ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, askeri araçların geçişi sırasında patlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Yanıklı köyü mevkisinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, iki askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.

Can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği patlamada, zırhlı araçlarda hasar, karayolunda da çukur oluştu. Ulaşımda da bir süre aksamaya neden olan patlamayla ilgili bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.