BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,69
ALTIN 2.407,19
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan ilk Dağlıca saldırısı açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan Sağlıca saldırısı sonrası ilk açıklama geldi. Twitter'dan verdiği mesajda, Demirtaş, sayısı henüz kesinleşmeyen şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Abone ol

DAĞLICA saldırısı sonrasında HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama geldi. Demirtaş, şehit ailelerine başsağlığı dilediği açıklamasında, "Allah hepimize sabır ve akılla davranma dirayeti nasip etsin. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Yaşanan terör olayları sonrası, yurtdışındaki tüm programlarını iptal eden ve dönüş kararı alan Demirtaş, PKK'nın hain saldırısı spnrası, kişisel Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

"BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

"Öldürmenin gerekçesi olamaz, insanlarımızı ölüme sürmenin de. Her gün hepimizi kahreden ölüm haberleri kaderimiz de olamaz. Dün Dağlıca'da yitirdiğimiz kardeşlerimize, Cizre'de yitirdiğimiz küçük çocuklarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum."

"KOŞULLAR NE KADAR ZOR OLURSA OLSUN..."

Halkın yoksul çocuklarına sadece ölümü reva gören, annelerin barış düşüne kan sıçratan savaş politikalarına teslim olmayacağız. Kin ve nefret kusmak yerine bu felaket tezgahından çıkışın yollarını hep birlikte bulmak zorundayız. 
Koşullar ne kadar zor olursa olsun Barış'ta ve kardeşlikte ısrar etmek dışında her yol bizleri insanlığımızdan uzaklaştırır, acılarımızı derinleştirir. Allah hepimize sabır ve akılla davranma dirayeti nasip etsin. Hepimizin başı sağ olsun."

ekran-resmi-2015-09-07-09.42.13.png


DEMİRTAŞ TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

Yurt dışında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşanan terör olayları sonrası Türkiye'ye dönüş kararı aldı. HDP Demirtaş'ın dönüş kararını, resmi Twitter hesabından "Yurt dışında bulunan Demirtaş, Türkiye'de yaşanan acı gelişmeler nedeniyle tüm yurt dışı programını iptal ederek bugün Türkiye'ye dönüyor." diye duyurdu.

 HAKKARİ ÇUKURCA'DA PKK PUSUSU! TÜRKİYE'Yİ YIKAN 'ŞEHİT' HABERİ

Dün gece Hakkari Çukurca'da yaşanan çatışma sonrası tüm Türkiye'nin yüreği yandı. Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada çok sayıda şehitler ve yaralılar olduğu bildirildi. Genelkurmay'dan şehit sayısına ilişkin kesin bir açıklama henüz gelmedi.

Terör saldırısının ardından başlatılan hava operasyonlarında ilk etapta hedeflenen 12 nokta vuruldu.