BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hakkari Dağlıca'dan acı haber 3 şehit

HAKKARİ Dağlıca bölgesinde operasyon yapan askerlerin üzerine yıldırım düştü. 3 asker şehit oldu, 12 asker yaralandı. TSK, kahreden olayın ardından açıklama yaptı.

Abone ol

HAKKARİ 'nin Yüksekova ilçesinde, yıldırım isabet eden 3 asker şehit oldu, 12 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yürüten timin üzerine yıldırım isabet etti. Olayda 3 asker şehit oldu, 12 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yürüten timin üzerine yıldırım isabet etmesi sonucu 3 askerin şehit olduğunu ve yaralanan 12 askerin ise ayakta tedavilerinin yapılarak, müşahede altında tutulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "22 Ekim 2015 tarihinde saat 15.30'da Hakkari Yüksekova bölgesinde operasyon icra eden unsurlarımızın üzerine yıldırım düşmesi sonucu kahraman üç silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman 12 silah arkadaşımız ise hastanede ayakta tedavileri yapılarak, müşahede altında tutulmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; olay nedeniyle ayakta tedavi gören kahraman silah arkadaşlarımıza şifalar temenni ediyoruz."

ŞEHİT OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ NURULLAH YEŞİLDAĞ

Hakkari'nin Yükseova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giderken yıldırım düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Yeşildağ'ın (26), Çorum'daki babaevinde yas var.

Yeşildağ'ın Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evine gelen İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, şehit haberini anne Altın Yeşildağ'a verdi.

Acı haber üzerine şehidin akrabaları ve arkadaşları, şehidin babaevine geldi. Şehidin evinin balkonuna ise Türk bayrağı asılırken, evin önünde de 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans bekletildi. 

Şehidin akrabası Seyithan Çöplü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yeşildağ'ın yaklaşık 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığını söyledi.

İlk görev yeri olan Hakkari'de, özel hareket timinde görev yapan Yeşildağ'ın, çok sayıda operasyona katıldığını ve zaman zaman kendisiyle telefonla görüştüklerini ifade eden Çöplü, "En son yaşanan saldırılarda kendi timinde görev yapan 4 arkadaşının şehit olduğunu söylemişti. Yaklaşık 4 ay önce de Ankara'da amcasının oğlunun düğününde görüşmüştük. Acı haberle yıkıldım. Çok zor bir durum" diye konuştu.

Baba Adem Yeşildağ'ın ise kamyonu ile il dışına gittiği, Çorum'a dönüş yolunda acı haberi aldığı belirtildi. Baba Yeşildağ'ın polis ekiplerince geçiş güzergahında karşılanıp, ekip aracıyla Çorum'a getirileceği kaydedildi.

Şehidin kardeşi Cihangir Yeşildağ'ın ise vatani görevini yaptığı Mardin'den izinli olarak geldiği babaevinde ağabeyinin şehit olduğu haberini aldığı belirtildi.

UZMAN ÇAVUŞ UĞUR UĞURLU

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giderken yıldırım düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Uğur Uğurlu'nun (28) babaevinde hüzün var.

Uğurlu'nun Karaali Mahallesi'ndeki evine gelen Kırkağaç Alay Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Binici ve Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, acı haberi aileye verdi.

Haberin ardından şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Şehidin akrabaları, arkadaşları ve mahalle halkı da aileye taziyede bulundu.

Yüksekova'da 3 yıldır görev yapan Uzman Çavuş Uğurlu'nun 2 ay önce terör örgütü PKK mensuplarıyla girdiği çatışmada yaralandığı, GATA'da 2 ay süren tedavisinin ardından ailesinin ziyaretine geldiği ve yaklaşık 15 gün önce Dağlıca'daki birliğine döndüğü öğrenildi.

Uğurlu'nun naaşının cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında Kırkağaç Şehitliği'nde toprağa verileceği belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yürüten timin üzerine yıldırım isabet etmesi sonucu 3 asker şehit olmuş, 12 asker yaralanmıştı.

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ KEMAL MERMER

Hakkari'nin Yükseova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giderken yıldırım düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Kemal Mermer'in (21) Adıyaman'daki babaevine acı haber ulaştırıldı.

Şehidin İndere köyüne bağlı Oluklu mezrasındaki evine gelen Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin ve İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, acı haberi baba Bilal Mermer'e verdi.

Haber üzerine şehidin akrabaları ve arkadaşları, şehidin babaevine geldi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Evin önünde 112 Acil Servis ekibi bekledi.

Şehit Kemal Mermer'in 3 ay önce terhis olduktan sonra Jandarma Uzman Çavuş olduğu öğrenildi. 

Bilal ve Hayriye Mermer çiftinin 3 oğlundan en büyüğü olan Yaşar Mermer'in yaklaşık 13 yıl önce askere gideceği sırada kanserden hayatını kaybettiği belirtildi.

Şehidin kardeşi Harun Mermer'in ise vatani görevini yaptığı Şırnak'tan izinli olarak geldiği babaevinde ağabeyi Kemal Mermer'in şehit olduğu haberini aldığı kaydedildi.