BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Beyaz Toros şifresi!

MHP lideri Bahçeli, Beyaz Toros tartışmasıyla ilgili oldukça şaşırtan açıklamalar yaptı. Bahçeli bir döneme damga vuran Beyaz Toroslar ile bölgedeki uyuşturucu kaçakçılığı arasındaki bağı anlattı.

Abone ol

Beyaz Toros tartışmasına MHP lideri Bahçeli'de katıldı, Başbakan'ın bölge insanının tehdit ettiğini iddia etti. Beyaz Toros'un terörün dışında bölgedeki uyuşturucu kaçakçılığında da kullanıldığını söyleyen Bahçeli, "Bu tozla Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın ne ilişkisi var" diye sordu.

Bahçeli, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. Başbakan Davutoğlu'nun Van'daki konuşması sonrası başlayan Beyaz Toros tartışmasına değinen Bahçeli, milletin tehdit edildiğini iddia etti. İşte Bahçeli'nin açıklamaları;

"Şimdi Van’da bir konuşma yapıyor. Bir defa AKP düşerse, demek ki düşme ihtimali var. Düşersen ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bir takım şeyler olur. Bu arada da "Beyaz Toros" ortaya atıyor… Acaba bu Beyaz Toros nedir? Bu bir şifre midir? Bir örgüt müdür? Bu iktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir? Bütün bunların hepsini kafaları karıştıracak dikkatleri AKP’ye çekecek tarzda konuşmalar oluyor. Biri kalkıyor jitemidir, bilmem nesidir… Öyle midir değil midir?

"BİR KİLO TOZ BİR TOROS"

Bununla ilgili, şu bir beyaz Toros. Bu Renault 12 TE dedikleri, Toros dedikleri, herkesin ilgisini çeken bir otomobil. Bunun toplumda ayrı bir yeri olmuştur. Ben de kullandım, Toros otomobilleri. Bunun adı beyaz Toros. Fakat bunun başka bir anlamı daha var. Bir kilo toz, bir Toros. Üç kilo toz, bir minibos. Beş kilo toz, bir otobos.

"NE İLİŞKİLERİ VAR BUNLARIN?"

Acaba Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu bu tozla yakından alakaları olup, ne ilişkileri var bunların? Bu işte beyaz, bunun her rengi vardı. Ama toz da beyaz olduğu için, tozdan kazanılan servetlerle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Halkın arasındaki bilgileri söylüyorum. Güneydoğu Anadolu'da bazı illerimiz, Pakistan Afganistan şunlar bunlar, basının özellikle üzerinde durduğu konu olarak, türkiye beyaz bir toz ticareti, yapılanmalar var. Acaba bu o mudur? Yoksa bu bizim bilmediğimiz bir örgüt müdür?

"HALKTAN İNTİKAM MI ALINACAK?"

Türkiye’de yıllardır verilen terörle mücadele var. bunlara kaynaklık yapanlar oluyor. Bazı konularda da faili meçhul olaylar oluyor. Bunların hala devam ediyor, bazıları beklenti içerisinde. Cumartesi anneleri diye Galatasaray’ın önünde yapılan toplantılar oluyor. Ama bunların hepsini Toros otomobiliyle yapıyor derseniz bu başka mana taşır. Suçlular kimlerdir? Bunlar ortaya çıkmadan, ben iktidardan ayrılırsam buna benzer şeyler oluyor diyerek, beyaz Toros'la halktan intikam alacakları sonucu çıkar. Böyle saçma sapan olaylarla ortalığı karıştırmasınlar."