BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  GÜNCEL

Rusya: Teröristler Türkiye've Ürdün'e kaçıyor

Rus hava güçlerinin Suriye'de üç haftada 819 hedefi imha ettiği açıklandı. Rusya, Suriye'deki militanların gruplar halinde Türkiye ve Ürdün'e kaçtıklarını öne sürdü

Abone ol

Rus hava güçlerinin Suriye 'de üç haftada 819 hedefi vurduğu açıklanırken, Suriye'deki militanların gruplar halinde Türkiye ve Ürdün'e kaçtıkları iddia edildi.
 
Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Rus hava güçlerinin, Suriye'deki operasyonların başladığı 30 Eylül 'den bu yana 934 sorti gerçekleştirip 819 hedefinin imha edildiğini söyledi.

'TERÖRİSTLER TÜRKİYE VE ÜRDÜN'E KAÇIYOR'

Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle terörist grupların saldırı kapasitesini kaybettiğini belirten Kartapolov, ''Bu nedenle gruplar hâlinde Türkiye ve Ürdün'e kaçıyorlar. Teröristlerin bazı saha komutanları Suriye ordusuna bölgesel ateşkes ve müzakere önerdi" dedi.

'IŞİD’İ IRAK'A BAĞLAYAN KÖPRÜYÜ VURDUK'

Rus güçlerinin Deyr ez-Zor’da IŞİD’in Irak’tan ikmal için kullandığı bir köprüyü yok ettiğini sözlerine ekleyen Kartapolov, “Kaydetmek isterim ki saldırı, Amerikalı ortaklarımızın iddialarına göre tamamen IŞİD kontrolünde bulunan bölgede gerçekleştirildi” ifadesini kullandı.

Bu arada Rus yetkili, Suriye ordusunun  Halep, Lazkiye, İdlib, Humus ve Şam'da kara operasyonları düzenlemeye devam ettiğini de söyledi.