BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Hakemlere telsiz mikrofon

Hakemlere telsiz mikrofon ve kulaklık kullanma uygulaması geldi. Bakın neden;

Abone ol

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) 2007-2008 sezonu hakem hazırlık kampı İstanbul'da sürüyor.
     
Federasyonun Riva'daki tesislerinde geçekleştirilen kampın ilk günü akşam bölümünde hakemler teorik eğitimin ardından sahada uygulamalı eğitim aldı.
     
 MHK Başkanı Hilmi Ok, uygulamalı biçimde hakemlerin topun hareket halinde olduğu sırada nerede durmaları gerektiği üzerinde bilgiler verdi. Ok, zaman zaman hakemlerin durmaları gerektiği yerde olmamaları nedeniyle de uyarılarda bulundu.
     
Bu arada, önümüzdeki sezon uygulanması planlanan telsiz mikrofon ve kulaklık sistemi de hakemler tarafından bugün ilk kez denendi.
     
Hakemlerin takımlar halinde maç yaptığı sırada, antrenman maçını yöneten Cüneyt Çakır'ın yanı sıra, 4. hakem olarak görev yapan Bülent Yıldırım ve yardımcılar Murat Söylemez ile Hakan Ceylan, bu sistemi ilk deneyen isimler oldu.
     
Telsiz mikrofon ve kulaklık sisteminin 2 ay test edileceği, alınacak karara göre de önce Turkcell Süper Lig'de, daha sonra da Türk Telekom Lig (A)'da uygulanmaya başlanacağı öğrenildi.
     
Turkcell Süper Lig hakem ve yardımcı hakemleriyle, A klasmanı hakemler, kamp çerçevesinde yarın sabahtan itibaren eğitimlerini sürdürecek. Yarın sabah erken saatlerde güne antrenmanla başlayacak hakemler, daha sonra teorik eğitime tabi tutulacak. Hakemler, günü uygulamalı eğitimle tamamlayacak.