BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Köşk adayı mı?

Erdoğan'a 2 önemli soru soruldu. Biri Köşk'e adaylığı, diğeri de DTP'liler...

Abone ol

Seçimlerin ardından gözler yeniden Köşk seçimlerine döndü. Mazbatasını alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, yeni dönemde cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı soruldu.

Erdoğan'ın yanıtı net oldu; "Ben aday değilim."

Gül'ün iradesine saygı!

Erdoğan'a CHP'nin Abdullah Gül'ün adaylığına karşı oldukları yönündeki açıklamaları da soruldu. Başbakan'ın yanıtı ise şöyle oldu;

"'Sayın Gül'ün iradesine saygım var' dedim. Bu iradeyi görmek istiyorum, çünkü bir mağduriyet söz konusu. Ve meydanların dili ortadadır. Biz uzlaşmaya her zaman açığızdır. Ama uzlaşma hiçbir zaman azınlığın çoğunluğa tahakkümü değildir."

Ne kadar oy o kadar söz
Aldıkları yüksek oy oranına vurgu yapan Erdoğan, "Millet size ne kadar yetki verirse o kadar konuşursunuz, o kadar temsil gücünüz var demektir. Burada da hak ölçüsü içerisinde, Parlamento içerisinde Anayasa'ya ve nitelikleri uygun olan kimse burada aday olabilir. Bunun adaylığına karşı çıkamazsınız" dedi.

KÖŞK KRİZİ ÇIKAR MI?

Başbakan Erdoğan, ''Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bir kriz çıkacak mı?'' sorusuna da ''Ben kriz olmasını düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum, ülkem için doğru bulmuyorum'' cevabını verdi.

MECLİS'TEKİ KÜRT VEKİLLER

Başbakan Erdoğan'a meclise giren DTP'li vekillerin Kürt sorununu siyasallaştırma çabaları noktasında nasıl bir tavır alacağı da soruldu.

Erdoğan, "Bir defa Kürt sorununu siyasallaştırdığınız zaman beni onun karşısında bulursunuz. Bir Parlamento'nun içindeki süreci, bölücü terör örgütünü 'arka bahçem' diye görmek veya bölücü terör örgütüne destek veren hangi anlayış, zihniyet olursa olsun biz onlarla bir ve beraber olamayız. İsterlerse Parlamento'nun içinde olsun, bunu çok açık ve net söylüyorum" dedi. //