BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,91
HABER /  DÜNYA

Hakemlere sınav

Adana’da 7. Bölge Hakem ve Gözlemcileri’nin il hakem ve gözlemciliğinden klasman hakem ve gözlemciliğine yükselmeleri için sözlü ve yazılı s...

Abone ol

Adana’da 7. Bölge Hakem ve Gözlemcileri’nin il hakem ve gözlemciliğinden klasman hakem ve gözlemciliğine yükselmeleri için sözlü ve yazılı sınavlar gerçekleştirildi.
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi yaptığı konuşmada, futbolun gelişmesi ve yaygınlaşmasında büyük emekleri bulunan hakem ve gözlemcilerinin görevlerinin zor, ancak keyifli olduğunu vurguladı. Hadi, sınava girecek hakem ve gözlemcilere başarılar dilerken, “8 bölgenin il hakem ve gözlemcilerini kentimizde konuk etmekten mutluyuz. Türk futbolunun gelişmesinde hakemlerin emeğini asla göz ardı edemeyiz. Sınavlarda hakem ve gözlemcilere başarılar diliyorum’’ dedi.
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi ve 7. Bölge Sorumlusu Seyfi Gözaydın, sınav öncesinde yaptığı konuşmada, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Mersin, Karaman’dan 50 il hakemi ile 25 gözlemcinin sınava katılacaklarını, başarılı olanların klasmana yükseleceklerini söyledi. Hakemlerin yoğun bir sezon geçirdiklerine dikkati çeken Gözaydın, şöyle devam etti:
“Hakem ve gözlemciler gerçekten koca bir sezon yorgun düştüler. Zamanlama olarak belki bu sınavlar iyi bir döneme denk gelmedi. Ancak, hakem ve gözlemcileri daha iyi değerlendirmemiz için mutlaka bu sınavları yapmak zorundayız. Tüm hedefimiz, hakem ve gözlemciliği önemseyen, ciddiye alan, sorumluluk bilincinde davranan yetenekli arkadaşlarımızı bir üst klasmana taşımaktır.”
Konuşmalardan sonra, Ulusal Eğitim Kurulu Başkan Yardımcısı Esat Eriş, hakem ve gözlemcilere sınav hakkında bilgi verdi.
Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürleri Kazım Tekin, Cemal Demirağ ile 7. Bölge Eğitim Sorumlusu ve Süper Lig Gözlemcisi Kadir Tozlu, 7. Bölge Bölgesel Kurul Üyesi Yusuf Emre, Adana İl Hakem Kurulu Başkanı Serhat Mehmet Altuner, Hatay İl Hakem Kurulu Başkanı Faik Över, Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu Başkanı Nusret Deniz, Gaziantep İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Şahan, Kilis İl Hakem Kurulu Başkanı Abdullah Şaşmaz ve Osmaniye İl Hakem Kurulu Başkanı Hasan Aykırı katıldı.
(İHA)