BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ankara Valisi görevde mi?

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel eylemler boyunca hiç açıklama yapmayan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in görevde olup olmadığını sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı'na bir soru önergesi vererek 18 gün boyunca süren eylemler boyunca hiçbir açıklama yapmayan Ankara Valisi'nin görevde olup olmadığını sordu.

Özel'in İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

Ülkemizde illerde mahallinin en büyük mülki idare amiri olan Valiler, İl Özel İdaresi Kanunun 30. Maddesinde de belirtildiği gibi, birçok görev ve yetkisinin yanı sıra halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak gibi önemli bir sorumluluğa da haizdir.

İstanbul’da 28 Mayıs 2013 tarihinde başlayan ve daha sonra tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Parkı protestoları ile ilgili olarak Ankara’da 31 Mayıs 2013’te protestolar başlamış ve bu soru önergesinin hazırlandığı 18 Haziran 2013 tarihine kadar da aralıksız devam etmiştir. 18 gün boyunca Polisin de yoğun müdahalede bulunduğu Ankara’daki olaylarda Ethem Sarısülük adlı vatandaşımız başından gaz kapsülü ile vurularak ölmüş, 5’i ağır çok sayıda yaralı tedavi altına alınmış ve yine bu süre zarfında serbest bırakılanlar dahil olmak üzere binlerce kişi gözaltına alınmıştır.

Ancak bu süreçte Ankara Valiliği’nden herhangi bir açıklama yapılmamış, hatta Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in görevde olup olmadığına ilişkin de ciddi şüpheler oluşmuştur. Bu nedenle;

• 13.05.2010 tarihinde görevine atanan Ankara Valisi Sayın Alaaddin Yüksel’in görevlendirmesi hala devam etmekte ve atamasının gerçekleştiği söz konusu kararname hala geçerliliğini korumakta mıdır?

• Eğer söz konusu kararname geçerliliğini koruyor ve Ankara Valisinin görevlendirmesi devam ediyorsa, Ankara Valisi’nin sağlık durumu iyi midir?

• Eğer Ankara Valisi’nin sağlık durumu iyi ise, kendisi Ankara’da veya Türkiye sınırları içinde midir?

• 31 Mayıs 2013 tarihi itibariyle kendisinin yurtdışı veya yurtiçi herhangi bir geçici görevlendirmesi olmuş mudur? Olmuş ise, Sayın Vali hangi ülkeye veya ile görevlendirilmiştir?

• Eğer Ankara Valisinin görevi devam ediyor, sağlık durumu iyi ve Sayın Vali 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Ankara’da bulunuyordu ise, bu süre zarfında Ankara Valisi İl Özel İdaresi Kanunu’nda belirtilen görev ve yetkilerden muaf mı tutulmuştur?

• Eğer, kendisinin kanunlara göre söz konusu görev ve yetkilerinde herhangi bir muafiyet yok ise, Ankara Valisi’nin Ankara’da 18 gün boyunca yaşanan yoğun olaylar sırasında herhangi bir girişimi yahut olaylarla ilgili herhangi bir açıklaması neden olmamıştır?