BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Hakan Şüküre AK Parti çağrısı

Futbol hayatında jübile yapması beklenen Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür'e AKP'den sürpriz bir teklif geldi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Hakan Şükür'ün faal futbol hayatına son vererek AK Parti'den siyasete girmesinden memnuniyet duyacağını açıkladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, milli futbolcu Hakan Şükür'ün faal futbol hayatına son vererek AK Parti'den siyasete girmesinden memnuniyet duyacaklarını belirterek, "Hakan Şükür buyursun gelsin, seve seve yerimi veririm" dedi.

Karabük'ün Ovacık İlçesi'nde Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile incelemelerde bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, basın mensuplarının Hakan Şükür'ün futbol hayatını bitirerek siyasete atılacağı yönündeki sorularını cevapladı. Bakan Şahin, "Hakan Şükür'ün kendi tercihidir. Futbolu bırakıp bırakmayacağını bilmiyorum. Ama siyasete atılmak isterse ve bizim partimizi tercih ederse memnuniyet duyarız. Sevdiğimiz bir arkadaşımız. Her şeye layıktır" dedi.

Hakan Şükür'ün Spordan Sorumlu Bakan olmak istediği yönündeki soruya ise Bakan Şahin, "Buyursun gelsin seve seve yerimi veririm" şeklinde cevap verdi.

Futbol Federasyonu'nu hiçbir yere şikayet etmediğini söyleyen Bakan Şahin, "Federasyon ve yetkililerini hiçbir yere şikayet etmeyiz. Sorunlarımızı kendi aramızda hallederiz. Tüm federasyonlar bizimdir. Her federasyon ve yönetimi görevde kaldığı süreçte Türkiye'de spora ve futbola hizmet eder. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak polemiklerin içinde olmam mümkün değildir" dedi.