BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Pendike silikon vadisi

Hükümet bilişim teknolojilerine yatırım yapıyor. Teknopark kararı Bakanlar Kurulu'ndan geçti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi 4,5 yıl önce devraldıklarında, üretimin durma noktasına geldiğini, istikrar ve güvenin sağlanamadığını belirterek, ''Bizim diğer ülkelerden eksiğimiz yok. Hatta birçok yerden fazlamız var ama bir zihniyet sorunumuz vardı'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ'nin yeni üretim tesisi açılışındaki konuşmasında, bilişim sektörüne verdikleri önemi vurgulayarak, bu yönde yaptıkları çalışmalara değindi.

Bu konuda önemli bir adım attıkları kaydeden Erdoğan, ''Bakanlar Kurulu'nda kararımızı geçirdik. Pendik sınırları içerisinde bilişim teknolojilerine yönelik olarak Teknoparkımızı kuruyoruz. Büyük bir alanda uluslararası bütün markaların toplanacağı böyle bir adımı atıyoruz. Süratle bunu uygulamaya sokacak şekilde hazırlıklarımızı hızlandırıyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, yıllar boyunca Türkiye konuşulurken hep girişimci, genç ve dinamik nüfustan bahsedildiğine işaret ederek, bunların ''adeta bir tekerleme'' gibi sürekli dile getirildiğini kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''4,5 yıl önce bizim devraldığımız Türkiye'nin manzarasını hepiniz biliyorsunuz: Enflasyon ve faizler yüksek, ihracat düşük, işsizlik aynı şekilde fabrikalar kapanıyor... Böyle bir sürecin içinde bir Türkiye... İnsafsızca ve hesapsızca bir borçlanma...'' dedi.