BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Hakan Şükür Elano ile dalga geçti

Galatasaray'ın, Manchester City'den transfer ettiği Brezilyalı oyuncu Elano Blumer herkesi şaşırtmaya devam ediyor.

Abone ol

Sarı-kırmızılı kulüpte istenilen performansı bir türlü sergileyemene ve yedek kulübesine mahkum olan Elano, Brezilya Milli Takımı'nda ise göz dolduruyor.

Fanatik'in haberine göre; Brezilya'nın, İngiltere ile yaptığı hazırlık maçında 41 metreden verdiği pasla galibiyet golünü attıran Elano'ya en ilginç eleştirilerden biri de Hakan Şükür'den geldi.

Galatasaray ve Türk futbolunun kralı, büyük umutlarla transfer edilen yıldız oyuncuyu şu sözlerle eleştirdi:

"BREZİLYA FORMASINI KİM GİYSE EN AZ 1 ASİST YAPAR"

"Elano'nun Brezilya'daki performansı büyütülmemeli. Orada Brezilya formasını herhangi bir sıradan futbolcuya da giydirseniz, en azından bir asist mutlaka yapardı!

Ben Elano'nun sadece Galatasaray'da değil, Brezilya'da da çok üstün bir performans gösterdiğini düşünmüyorum. Brezilya'nın İngiltere ile oynadığı hazırlık maçını takip ettim. Çok şık bir asist yaptı, ancak bunun dışında oyunda yok gibiydi. Tabii ki dünya medyasının önünde olması, hırsını, isteğini pozitif yönde etkiliyordur. Ama dediğim gibi, olması gereken performansını çok aştığı inancında değilim. Zaten şöyle bir durum var, orada Brezilya formasını herhangi bir sıradan futbolcuya da giydirseniz, en azından bir asist mutlaka yapardı. Bu, Brezilya'nın büyüsünden değil, oyun sisteminden, takım arkadaşlarının çok koşmasından ve herkesin nerede durması gerektiğini bilmesinden kaynaklanıyor.

Transfer politikası değişmeli

Elano'da veya benzer transferlerde beklentiyi yaratan bizleriz. Normalde olduklarından çok daha büyük görüyoruz. O zaman doğal olarak beklentilerin altında kalabiliyorlar. Böylece Türk futbolcularına haksızlık ediyoruz. Oysa futbol basit bir oyun. Artık sadece para konuşuyor. Elano çok uzak bir mesafeden Türkiye'ye dönecek. Haliyle bu durum oyuncunun üstünde bir yorgunluk yaratacaktır. Bu da verimi düşürebilir. Aslında