BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DTPden dinlemeye karşı yasa çağrısı

Usulsüz dinlemelere bir tepki de DTP'den. DTP dinlemelerden hükümeti sorumlu tuttu, yasal düzenleme istedi

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
En son yargının dinlendiği iddialarıyla gündeme gelen yasadışı dinleme tartışmasına DTP de katıldı.

"Yargı sorumlu ve suçlu arıyorsa sebebini de araştırsın. Görülecektir ki bu verilen sınırsız-sorumsuz-sualsiz arama ve dinleme kararlarının sonucudur" diyen DTP Hukuk Komisyonu Başkanı Hasip Kaplan, dinlemelerin sınırlandırılması için Meclis'e sundukları yasa teklifinin dikkate alınmasını istedi.

Kaplan, "Dinlemenin kimler tarafından yapıldığı, kimin dinleneceği ve neden dinleneceği uygulamalardaki muğlaklığın sonucu Yüksek yargı Kurumları da dinlenmekten kurtulamamıştır. Verilen ucu açık, sınırı belli olmayan kararlar sonucu herkes dinleniyor. Hatta, devletin kendi kurumları birbirini dinliyor" eleştirisi getirdi.

Dinlemelerin sadece yüzde beşinin yargıya gittiğini, kalan bölümün depolanıp silinmediğini ileri süren Kaplan, "TİB ve dinlemeden, siyaseten hükümet sorumludur" dedi.

Kaplan çözüm için 19.01.2009’da Meclise verdikleri yasa tasarısı teklifini hatırlatarak, "Dinlemede caydırıcı cezalar getirilsin, TCK 132.133.134.135.136.137.138.139 ve 140’ıncı maddelerinin değiştirilmesini istedik. Cezaların az, şikayete bağlı ve etkili olmadığını söyledik. Tasarı hala mecliste bekletiliyor. Hükümet sorumlu arıyorsa,19.01.2009 tarihinde Meclise sunduğumuz, kanun teklifine neden ilgi göstermediğini açıklasın. Herkesi DTP kadar duyarlı ve sorumlu olmaya davet ediyoruz" dedi.