BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  SPOR

Hakan Çalhanoğlu'ndan transfer mesajı! "Anlaştım"

Inter'de oynayan Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi finali ve geleceği hakkında konuştu. Yıldız orta saha, kariyerine İtalya'da devam edeceğini söyledi.

Abone ol

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin kendi ülkesinde oynanacağı için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Futbolda Avrupa'nın en önemli kupası olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finalinde 10 Haziran'da İstanbul'da İngiltere'nin Manchester City takımıyla karşılaşacak olan Inter, zorlu müsabakanın hazırlıklarını tesislerinde yaptığı çalışmayla sürdürüyor.

Dev final öncesi UEFA'nın medya günü etkinliği çerçevesinde mavi-siyahlı İtalyan takımı, Milano yakınlarındaki Appiano Gentile'deki tesislerini basın mensuplarına açtı.

Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, medya günü etkinliği çerçevesinde  İtalya’da Türk gazetecilerle bir araya gelerek, soruları cevaplandırdı.

"Devler Ligi"nde finale yükselmiş olmaları ve bu finali İstanbul’da oynayacaklarıyla ilgili düşünceleri sorulan Çalhanoğlu, finali heyecanla beklediğini dile getirirken kariyeri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"İyi takımlara karşı her zaman çok iyi oynadık"

Inter’in 2010 yılından sonra Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez final oynayacağını hatırlatan Çalhanoğlu, “Bizim için güzel bir maç olacak. Yıllar sonra finalde olmak bizim için ayrı bir gurur. Tabii ki zor olacak bizim için biliyoruz. Karşımızdaki takıma saygı duyuyoruz ama korkmuyoruz. Biz Şampiyonlar Ligi’nde özellikle iyi takımlara karşı her zaman çok iyi oynadık. İyi domine ettik. İyi de bir takımız.” diye konuştu.

"İki Türk bu finali oynayacak"

Hakan Çalhanoğlu, bu finalde oynayacak tek Türk oyuncu olmadığına dikkati çekerek, "Bir Türk oyuncusu olarak finalde olmak ayrı bir gurur. Ama diğer tarafta da İlkay (Gündoğan) ağabeyimiz var biliyorum. İlkay ağabeyle daha görüşmedim ama o da Türk. Tabii ki Alman Milli Takımı için oynuyor ama yine o da kalbinde Türk. Yani iki Türk bu finali oynayacak, inşallah güzel bir final olur. İyi olan kazansın diyorum." ifadelerini kullandı.

"Hayallerimin peşinden koşuyorum"

Şampiyonlar Ligi’nde finali hayal edip etmediği sorusuna Çalhanoğlu, şu yanıtı verdi:

"Ben bundan 2 ay önce bir röportajda da söylemiştim: ‘Benim hayalim finalde olmak’ diye. Bunu şu an başardık. Hayallerimin peşinden de koşuyorum. Tabii ki bazen hayal ediyorum bazı şeyleri. İnşallah kupayı kaldırmak nasip olur. Bu benim ilk hedefim. Hem milli takım oyuncusu olarak hem kaptan olarak bu kupayı kaldırmayı tabii ki istiyorum. Çünkü sonuçta bu benim kariyerim boyunca kalıcı olacak bir şey. İnşallah bunu başarırım. Ama başaramazsam da hiç üzülmem çünkü zaten finalde olduğum için çok mutluyum. Bu benim için zaten ayrı bir gurur."

"Nasip olursa olur, olmazsa hiç üzülmem"

2021 yılında Milan’dan Inter’e transfer olduğunu anımsatan Hakan Çalhanoğlu, "Diğer taraftan buraya gelmek hiç kolay olmadı. Ben ama bunu iyi başardım. Herkes bana kollarını açtı ve bu beni daha da güçlendirdi bu iki yılımda. İnanılmaz derecede sıcakkanlı bir ailemiz var, aile ortamımız var burada. İnşallah, bunu böyle süslendiririz cumartesi akşamında. Dediğim gibi nasip olursa olur, olmazsa da hiç üzülmem. Finalden bile çok mutluyum." yorumunu yaptı.

"Inter ile kontratımı uzatacağım"

Çalhanoğlu, Inter ile sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı yönündeki soruya, "Evet, ben kontratımı uzatacağım, anlaştık bile. Burada mutluyum. Buradan da ayrılmayı düşünmüyorum. Gelecek günlerde imza atacağım. Ondan sonrasında da bakalım. Zaten bir anlaşmaya vardık. Dediğim gibi burada mutluyum. Kariyerim boyunca en yüksek seviyede oynamaya çalışacağım. Bu benim ilk hedefim. Tabii ki sakatlık olmazsa inşallah. Dediğim gibi kontratım belli oldu. İlerleyen günlerde imzamı atacağım." yanıtını verdi.

Mavi-siyahlı takımın, 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali için 8 Haziran günü Milano'dan İstanbul'a gitmesi bekleniyor.