BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.411,10
HABER /  GÜNCEL

Hak etmedikleri refahı yaşıyorlar

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şu anda Avrupa'da risk göstergelerinin yükseldiğini belirterek şu açıklamayı yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şu anda Avrupa'da risk göstergelerinin yükseldiğini ve Türkiye'nin risk priminin 15 AB ülkesinden daha düşük durumda olduğunu bildirdi.

Babacan, Kanal 24'de katıldığı bir programda, ''2012 yılında ihracatımızın belli oranlarda, toplamda artacağını düşünüyoruz. Çok ciddi bir problem yaşayacağımızı düşünmüyoruz'' dedi.

Pek çok Avrupa ülkesinde hak etmedikleri bir refah seviyesinin bulunduğunu ifade eden Babacan, ''Borçlanarak yaşadıkları bir suni refah var. Bu refah seviyesinin bir miktar düşmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Babacan, İMKB'yi dünyanın en büyük 10 borsasından biri yapmak istediklerini, bunun için öncelikle biraz yönetimde devlet olarak söz sahibi olacaklarını, yeni kurgularını yapacaklarını, sonra da tekrar piyasa dengelerini İMKB'ye bırakacaklarını söyledi.

İsim Listesi Üzerinde Çalışılıyor

Suriye'de direkt rejimi hedefleyen, orada bazı kişileri etkileyen tedbirlerle bu işin yapılması gerektiğini dile getiren Babacan, bundan sonraki aşamada, bir isim listesi üzerinde çalışıldığını söyledi.

"Biz Suriye'de halkın günlük ihtiyacı ile ilgili herhangi bir kısıtlamaya gitmediğimiz için ihracatı azaltıcı tedbir yok" diyen Babacan, yaptırımlar sebebiyle, Türkiye'nin ilave bir zararının olacağını düşünmediğini belirtti.